gerberVelika

 

Izraelac Guy Gerber po drugi put je nastupio u Beogradu, u Pogonu Doma Omladine, gde je, zajedno sa Varoslavom, predstavio svoj label Supplement Facts. Napustivši Cocoon zarad sopstvene etikete, on koncept bazira na rečima Oskara Vajlda – „Definisati znači ograničiti“ i objedinjuje vizuelni i muzički aspekt. Posle opširnog prošlogodišnjeg intervjua, Guy nam je, ovog puta, ukratko ispričao šta se dešavalo u njegovoj karijeri u proteklih godinu dana i otkrio jednu neočekivanu saradnju!

 

Sada ste na Supplement Facts turneji u okviru koje predstavljate label po Evropi. Kako se stvari odvijaju?


Generalno, volim da pravim label žurke, sviram sa prijateljima i putujem sa njima, tada je atmosfera u DJ boothu najbolja. Drugačije je kad si sa prijateljima nego sa nekim drugim DJ-em koga ne znaš. Label promoviše mlade artiste, a svi koji izdaju za nas su ljudi koje volimo. Vrlo sam srećan što je Varoslav radio večeras. Mislim da je svirao jako dobro, bolje od mene!

Na labelu predstavljate različite vrste muzike, a imate i zanimljiv vizuelni indentitet. Cover svakog izdanja je crtež ili grafika, imate li poseban tim u okviru labela koji se time bavi? Kako su stvari organizovane?


Bio sam razočaran coverima koje sam imao na drugim etiketama, hteo sam da se bavim i tim vizuelnim aspektom, a ne samo muzikom. Počelo je sa saradnicima iz Helsinkija, a sada imamo ljude i u Parizu, Rimu, Berlinu. To su artisti koji nam rade ilustracije, i da budem iskren, više sam ponosan na njih nego na muziku. To nam mnogo znači!

Nedavno si lansirao i digitalni label Supplemental. Kakav je koncept tog lejbla i kako se razlikuje od matičnog?


Supplemental je više DJ friendly, na njemu objavljujemo stvari koje DJ može da pušta usred noći. Supplement Facts obeležavaju trake koje traju, čiji cilj nije samo da razvale masu. One su više forkusirane na muziku nego na beatove.


Čini se da je i ova godina bila vrlo uspešna. Traka Timing je u vrhu najprodavanijih na Beatportu, dobio si status „Najbolji minimal act“ na DJ Awards takmičenju... Šta ti kažeš na sve to?


To je malo čudno jer ja ne sviram minimal muziku... Ali konkurencija bila jaka, ne mogu da se žalim!


Rekao si da gde god da odeš, izazivaš nevolju! Da li je to bila šala?
Nisam se šalio, uvek pravim probleme, od kako sam bio dete! U suprotnom je dosadno!

Kakvi su planovi za sledeću godinu?


Radim na albumu koji će izaći u aprilu ili maju. Zanimljivo je da radim sa Puff Daddyjem na njegovom rnb albumu, tačnije, spremam remixe za 6-7 njegovih stvari. To je ludo iskustvo! Putujem u Njujork i LA da radim u njegovom studiju...


Autor: Gorana Romcević

Izvor: urbanbug.net

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..