FILM--2"A kad brak nije lak" U bioskopima od 12. novembra 2009. Žanr : komedija. Uloge : Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau, Malin Ackerman, Kristin Davis, Kristen Bell, Faizon Love, Kali Hawk and Jean Reno. Scenario: Vince Vaughn, Jon Favreau, Dana Fox. Režija: Peter Billingsley. Producent: Vince Vaughn, Scott Stuber. Izvršni producenti: Victoria Vaughn, Guy Riedel.

 

Sadržaj: Vins Von, Džejson Bejtman, Džon Favro, Malin Ekerman, Kristin Dejvis, Kristen Bel i Fejzon Lav igraju u najnovijoj Univerzalovoj komediji A KAD BRAK NIJE LAK. Zasnovana na originalnoj ideji Vinsa Vona, komedija prati četiri para sa srednjeg Zapada koji kreću na put u hotelski kompleks na tropskom ostrvu. Dok samo jedan par tamo ide da bi poradio na svom braku, ostala tri se spremaju da uživaju, voze skutere i borave u spa centru. Ubrzo će otkriti da njihovo učešće u terapiji za parove nije po izboru. Ono što će uslediti je urnebesan pogled na stvarne probleme sa kojima se suočavaju svi parovi. U filmu takođe glume i Keli Hok i Žan Reno. 

BOŽIĆNA PRIČA (A CHRISTMAS CAROL)
Premijera Sava Centar, 15. novembar 2009 u 17 i 19h
U bioskopima od 19. novembra 2009.                                    Žanr: Fantazija/Avantura
Uloge: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Cary Elwes, Fionnula Flanagan
Reditelj: Robert Zemeckis
Producenti: Steve Starkey, Robert Zemeckis, Jack Rapke
Scenario: Robert Zemeckis
Zasnovano na  klasičnoj noveli: Charles DickensSadržaj: Diznijeva „Božićna priča“, uzbudljiva vožnja za sva čula kakvu je zamislio oskarovac, reditelj Robert Zemekis, uhvatila je fantastičnu srž klasične Dikensove priče u neverovatnom 3-D filmskom ostvarenju.
Ebenizer Skrudž (DŽIM KERI) započinje Božić u standardnom neraspoloženju, u istresanju na svog vernog pomoćnika (GERI OLDMAN) i svog razdraganog nećaka (KOLIN FIRT). Ali kada ga duhovi Prošlosti, Sadašnjosti i Budućnosti odvedu na putovanje koje će mu otvoriti oči i ukazujući mu istinu koju on ne želi da prihvati, moraće da otvori srce kako bi ispravio sve godine mrzovolje pre nego što bude prekasno.
PARANORMALNA AKTIVNOST  (PARANORMAL ACTIVITY)
Premijera 25. novembar, bioskop Kolosej

Scenario i režija: Oren Peli
Uloge: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs,
Žanr: horor/triler
Trajanje: 99 min.
Studio: Paramount Pictures


Sadržaj: Kada se mladi par iz srednjeg staleža doseli u naizgled tipičnu kuću u predgrađu, počeće sve više da ih uznemirava prisustvo nečega što može ali i ne mora biti demonskog porekla ali je definitivno najaktivnije u toku noći. Naročito kada spavaju. Ili to pokušavaju da učine.
HITNA POMOĆ (THE AMBULANCE)
Premijera 26.novembar, Dvorana Doma Sindikata

Režija: Goran Radovanović
Uloge: Vesna Trivalić, Nenad Jezdić, Sonja Kolačarić, Tanasije Uzunović,  Nataša Ninković
Žanr: drama


Sadržaj: HITNA POMOĆ je savremeni istorijski film koji odražava dramu dubokih socijalnih promena koje je srpsko društvo pretrpelo na prelazu u 21. vek. Priča, koja se proteže od pada poslednjeg evropskog totalitarizma 2000.godine do trenutnog čekanja krhke balkanske demokratije pred vratima Evropske Unije, 8 godina kasnije, predočena je kroz pregled događaja u lokalnoj hitnoj pomoći.
Verna duhu modernog neo-realizma, ovaj razvitak je ilustrovan kroz tri priče smeštene u tri različita perioda koje spajaju međusobno povezani i uslovljeni likovi.PLANETA 51 (PLANET 51)
U bioskopima od 3. decembra 2009.

Uloge: The Rock, Jessica Biel, John Cleese, Gary Oldman, Seann William Scott
Režija: Jorge Blanco, Marcos Martinez
Scenario: Joe Stillman (Šrek 1 i 2)
Žanr: animirani/porodični


Sadržaj: Planeta 51 je animirana avantura/komedija sa vanzemaljcima koja prati priču američkog astronauta kapetana Čarlsa “Čaka” Bejkera koji sleće na Planetu 51 misleći da je on prva osoba koja je tu nogom kročila. Na njegovo veliko iznenađenje, otkriće da je ova planeta naseljena malim zelenim ljudima koji srećno žive u blaženom svetu sa “kućicama u cveću” koji mnogo podseća na Ameriku iz 50-tih godina. Njihov jedini strah je da će taj svet ugroziti osvajači iz svemira poput Čaka! Uz pomoć robotskog saputnika “Rovera” i njegovog novog prijatelja Lema, Čak će morati da pronađe put kroz zadivljujuće ali i zbunjujuće predele Planete 51 kako bi izbegao da postane trajni stanovnik odeljka muzeja pod nazivom “Osvajači iz svemira”.GRADSKO OSTRVO (CITY ISLAND)
Premijerno 04. novembra na L’Oreal Paris Cinemaniji
U bioskopima od 10. decembra 2009.
Uloge: Andy Garcia, Alan Arkin, Julianna Margulies, Dominik Garcia – Lorido, Emili Mortimer
Producent: Michael Roban, Andy Garcia
Reditelj: Raymond De Felitta
Žanr: komedija


Sadržaj: Upoznajte Rizove, porodicu koja bi mogla mnogo bolje da se slaže samo kad bi mogli jedni drugima da kažu istinu. Ali kad zatvorski čuvar neće čak da prizna ni da su „poker večeri“ u stvari časovi glume, kako očekivati da će ikad objasniti postojanje njegovog vanbračnog sina? Njegova ćerka radi kao striptizeta dok bi trebalo da je na koledžu, dok mladi Vini junior ima tajni seksualni fetiš koji uključuje 24-časovnu web kameru i komšinicu od 150 kila. Vinsova žena Džojs je stub porodice, ali prošlo je godinu dana od kad je bila intimna s mužem, pa zato ni ne čudi što ona njegovo „poker veče“ doživljava kao postojanje ljubavnice. Kada bivši zatvorenik Toni uđe u život porodice Rizo, Džojs će početi da gubi glavu – ni ne sumnjajući da je zgodni mladić u stvari njen pastorak.
Proglašen za najbolji film od strane publike na festivalu TribekaKOMPLIKOVANO JE (IT’S COMPLICATED)
U bioskopima od 24. decembra 2009.

Scenario i režija: Nancy Meyers


Uloge: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin      
Producenti: Nancy Meyers, Scott Rudin
Izvršni producenti: Ilona Herzberg, Suzanne Farwell
Studio:Univerzal


Sadržaj: Scenarista/reditelj Nensi Mejers („Šta žene žele“, „Samo ne ti“ i „Odmor“) spojila je Meril Strip, Stiva Martina i Aleka Boldvina u najnovijem filmu „Komplikovano je“, komediji o ljubavi, razvodu i svemu između toga.
Džejn (Strip) je majka troje odrasle dece, drži uspešnu pekaru/restoran u Santa Barbari i gaji – posle deset godina od razvoda – srdačno prijateljstvo sa bivšim mužem, advokatom Džejkom (Boldvin). Ali kada se Džejn i Džejk nađu van grada zbog proslave diplome njihovog sina, stvari će početi da se komplikuju. Običan zajednički ručak će se pretvoriti u nezamislivo – aferu. Pošto je Džejk oženjen mnogo mlađom Agnes (Lejk Bel), Džejn će sada biti u poziciji druge žene.
Da li bi Džejn i Džejk trebalo da nastave sa svojim životima, ili je zaista istina da je ljubav lepša kad se ponovi? To je...komplikovano.<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..