hitna_pomochObaveštavamo vas da je 5.novembra počeo 58. Medjunarodni filmski Festival u Manhajmu, gde će u zvaničnom programu ovog, posle Berlina najuglednijeg nemačkog filmskog festivala, Srbiju predstavljati film ”HITNA POMOĆ”, reditelja Gorana Radovanovića. Posle prikazivanja u zvaničnim programima Montreala, Antalije i Monpeljea, film “HITNA POMOĆ” imaće 6 projekcija u okviru programa "Međunarodna otkrića" u Manhajmu, koje će biti najava televizijske premijere na nemačkom 3SAT programu.

Beogradska premijera zakazana je za 26. novembar u 21h, u Dvorani Doma Sindikata, posle čega će se film naći u domaćim bioskopima.


HITNA POMOĆ je savremeni istorijski film koji odražava dramu dubokih socijalnih promena koje je srpsko društvo pretrpelo na prelazu u 21. vek. Priča, koja se proteže od pada poslednjeg evropskog totalitarizma 2000.godine do trenutnog čekanja krhke balkanske demokratije pred vratima Evropske Unije, 8 godina kasnije, predočena je kroz pregled događaja u lokalnoj hitnoj pomoći.

Verna duhu modernog neo-realizma, ovaj razvitak je ilustrovan kroz tri priče smeštene u tri različita perioda koje spajaju međusobno povezani i uslovljeni likovi.

<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..