Artiljero-2Nedostatak idola kod mlade generacije je apsolutno najvažnija tema našeg društva. Glavni junak, Mali, svog idola nalazi u fudbaleru Nemanji Vidiću, svetski poznatom igraču Mančester Junajteda iz Velike Britanije. Mali i njegova devojka Ana, pokušaće da nađu način da ga vrate u domaću ligu, sve iz želje i potrebe da imaju idola.

Mali (17 godina) navija za Crvenu zvezdu, ali se ne snalazi u okruženju huliganizma i nasilja. Od svog starijeg brata stalno sluša priče o velikim uspesima omiljenog kluba iz prošlosti, a celo njegovo okruženje uglavnom „sedi i dobacuje“, a niko ništa ne preduzima kako bi se prevazišla letargija. Posebno mu smeta što nema idola, nekog heroja na koga bi se ugledao. Upoznaje Anu, koja je, kao i on, zainteresovana za neku posebnu akciju, samo ne može da se odluči za šta konkretno. Za to će biti zadužen Mali. On joj u poverenju saopštava svoj plan da Nemanju Vidića iz Mančestera vrati u Zvezdu. Iako joj isprva to sve izgleda naivno, ona pristaje da mu se pridruži u toj akciji. Zajedno smišljaju društvenu akciju povratka idola, ali niko ne reaguje, kao da su svi zagledani u sopstvene probleme. Ipak, njihova neverovatna energija i strast pokrenuće okruženje šireći nezaustavljivi entuzijazam, želju i kolektivni duh. Akcija je sama po sebi toliko neobična, da će postati važnija od stvarnog povratka Nemanje. Ana snima sve mobilnim telefonom i forsira srećan kraj.

„Artiljero“ u fudbalskom slengu Brazila znači „onaj koji nikad ne promašuje“.

O scenaristi i reditelju - Srđa Anđelić


1995. diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu
1996. scenario za film “Do koske”
2001. scenario za film “Munje”
2002. scenario za film “Jedan na jedan”
2002-2006. scenario za tv seriju “Mile protiv tranzicije”
2012. scenario i režija filma “Artiljero”

Muzika u filmu


VIP – Artiljero / Veliki prezir – To / Električni orgazam – Ti to možeš / Lejdi Jelena – Pola grada zna / Stray Doggs – Smile / Roze poze – Pola grada

Producent filma je Yodi Movie Craftsman (Munje, Rane, Kad porastem biću kengur, Lepa sela lepo gore, Technotise – Edit i ja...).

Film su podržali: Nectar, Chipsy, Lav, MTS, Samsung, Nike, Orion Telekom, Fudbalski savez Srbije, Jat Airways, Verano Motors, Travel club Fogg, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine.
Medijski sponzori su PRVA TV, BLIC, Radio B92.

“Artiljero” će premijerno biti prikazan 31. oktobra u Sava centru od 20.30.

Od 1. novembra film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru – Beograd (Kolosej Multiplexx, Cineplexx, Dom sindikata, Roda, Tuckwood, Fontana); Novi Sad (Arena Cineplex), Niš (Vilin Grad), Kragujevac (Cineplexx), Kraljevo, Užice. 



Režija: Srđa Anđelić
Scenario: Srđa Anđelić
Uloge: Jovan Kolarić, Ana Konjović, Nebojša Glogovac, Petar Božović, Aleksandra Janković, Iva Kosovac, Zoran Cvijanović, Vujadin Milošević, Goran Radaković, Predrag Bjelac, Danijela Vranješ, Boris Milivojević, Nikola Pejaković, Nebojša Bakočević, Boris Jager, Balša Đogo, Marko Jocić, Marko Gvero, Nikola Đuričko i dr.
Žanr: komedija
Trajanje: 95 min.
Web: www.artiljero.rs

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..