Sinoć je uz prisutvo preko 500 gostiju otvorena Druga Beogradska nedelja umetnosti revijom mladih dizajnera Young Walk na Naxi plaži ispred Ušće Shopping Centra, u saradnji sa modnom agencijom Fox, Naxi radiom i salonom Hairlovers. Na oduševljenje svih prisutnih, Infinity Quintet je posle revije priredio nezaboravan koncert. Posle koncerta provod se nastavio na Red Bull žurci u tramvaju.

Ania Nebrenchina – dizajnerka i tvorac brenda Roi et Moi, Tijana Pavlov – dizajnerka, Miša Obradović – modni fotograf i Nenad Janjatović - modni urednik magazina ELLE, odabrali su mladu dizajnerku Eminu Ćorić koja je ponela titulu najperspektivnijeg mladog dizajnera.
Od 47 pristiglih prijava, BNU tim odabrao je 12 mladih dizajnera koji su se sa po dva svoja modela prikazali na reviji. Učestvovali su: Ana Ilić, Jovan Stevanović, Ljiljana Adamov, Emina Ćorić, Zorana Stojanović- Pavlović, Zorana Stojanović, Rea Mrdalj, Danica Aleksić, Manuela Manojlović, Nataša Đorđević, Maja Milenković i MEME Fashion, dizajnerski dvojac Elena Dušej I Milijana Kević.

Pobednicu očekuje: ugovor sa BNU timom oko organizovanja autorske revije na narednom BNU-u, editorijal u BNU žurnalu i promocija kolekcije.

Pored revije prisutni su mogli da uživaju u izložbi mladih fotografa koji su na prošlogodišnjoj Beogradskoj nedelji umetnosti učestvovali na radionici Miše Obradovića.

BNU traje do 8.jula i okupiće oko 200 umetnika i dizajnera iz cele Srbije i prirediće 10 radionica, Beogradsku pijacu umetnosti, pozorišnu predstavu, izložbe i još mnogo toga.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..