FURIOZNA_SNAGA_STIHOVA_330xEkskluzivni trodnevni program modernih bioskopskih muzičkih dokumentaraca u okviru ovogodišnjeg BELEF-a, po izboru Festivala Sedam veličanstvenih. 9. 10. i 11. jul – open air bioskop - Kalemegdan - rov iza Vojnog muzeja „Sedam veličanstvenih” na BELEF-u je eksluzivno letnje izdanje antologije modernog bioskopskog dokumentarnog filma u okviru
ovogodišnjeg beogradskog letnjeg festivala BELEF, koji se predstavlja kao FESTIVAL FESTIVALA.

Program „Sedam veličanstvenih“ uvek je sastavljen iz potpuno različitih ostvarenja, bez tematskih ili stilskih ograničenja, osim izuzetno strogih umetničkih kriterijuma. Međutim, za selekciju ’’Sedam veličanstvenih“ na Belef-u, napravili smo ekskluzivni tematski okvir - to su filmovi koji se na različite načine bave fenomenom muzike.

Muzički dokumentarac je jedan od najrazvijenijih dokumentarnih žanrova, kome su svoj značajan doprinos dali i neki od najvećih filmskih autora, kao što su Vim Venders ili Martin Skorceze. Naša namera je da predstavimo one filmove koji će otkrivati složene veze same muzike i sveta, utkanost muzike u individualni i kolektivni život iz sociološkog, psihološkog, antropološkog ugla, filmove koji ce na iznenađujuće načine potvrđivati izuzetan značaj muzike u savremenoj ili tradicionalnoj kulturi.

Pre početka svake projekcije, u kratkom obraćanju publici, ukazaće se na neke detalje vezane za film, tematiku i autora.

Svi programi su besplatni.

Više informacija OVDE
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..