Pretpostavka-pravdeKonferencija za štampu povodom svetske premijere filma "PRETPOSTAVKA PRAVDE", održana je juče, 26.06. u Sinema kafeu Akademije 28. Na konferenciji su govorili  Boris Malagurski i Ivana Rajović, reditelji filma, i Jelena Balević, predstavnik Akademije 28.

Nakon kraćeg uvoda, govoreći o samoj tematici i glavnim akterima filma, od strane Borisa Malagurskog, reč je preuzela Ivana Rajović, koreditelj filma i student prava, koja je, posmatrajući sudski proces s pravnog stanovištva, rekla da se tokom samog procesa, od samog njegovog početka, nailazilo na mnogobrojne nelogičnosti.

U razgovoru se, nadalje, govorilo o propustima koji su se događali tokom suđenja, na koje su Malagurski i Rajovićeva tokom snimanja nailazili, kao i o pritiscima kako javnosti, tako i vladajućih institucija, i pojedinih političara na sam tok sudskog procesa.

Malagurski je izrazio duboko žaljenje zbog tragične smrti Brisa Tatona, takođe rekavši da njegov interes tokom snimanja filma nije bio da se prikloni bilo kojoj strani, već da prikaže stvari onakvim kakve jesu, dodavši još i da je sam proces, onako kako je vođen, zapravo sramota za čitav pravosudni proces u Srbiji.

Navodeći imena svih intervjuisanih u filmu, Malagurski je dodao da mu nije bilo omogućeno da razgovara sa osuđenima, nakon suđena, niti su se njegovom pozivu odazvali oni koji su bili "najglasniji" dok je sam proces bio u toku - političari, ostali predstavnici suda i drugi relevantni sagovornici.

Prikazivanje filma omogućila je Akademija 28, u nastojanju da mladim i kvalitetnim stvaraocima pruži priliku da prikažu svoj rad, rekla je Jelena Balević, PR menadžer Akademije 28, dodavši da saradnja sa Malagurskim datira od bioskopske premijere njegovog prethodnog filma "Težina lanaca", za koji nije postojalo interesovanje od strane ostalih bioskopa, a koji je, prikazujući se na redovnom repertoaru Bioskopa "Akademija 28", oborio rekorde gledanosti prošligodišnjih domaćih filmskih hitova.

Na osnovu posećenosti od strane medija, kao i njenog "odjeka" - napisima u dnevnim novinama i najavama u elektronskim medijima, konferencija se smatra izuzetno uspešnom.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..