Pretpostavka-pravdeFilm "Pretpostavka pravde" ("The Presumption of Justice") u režiji Borisa Malagurskog i Ivane Rajović, bavi se incidentom tragičnog stradanja francuskog navijača Brisa Tatona, 2009. godine, u Beogradu, i sudskim postupkom koji je vođen nakon toga.

Sagledavajući situaciju iz ugla relevantnih sagovornika, portparola tužilaštva i francuskih analitičara, događaj poprima novu dimenziju, a relativizirajući medijski predstavljenu “istinu”, otkrivaju se nove, do sada neobjavljene činjenice.

Snimanje filma motivisale su sudbine dvojice mladića; navijača Tuluza, Brisa Tatona, stradalog u napadu Partizanovih navijača na Obilićevom vencu, i Stefana Veličkovića, osuđenog na sedam godina zatvora bez obzira na nedostatak materijalnih dokaza da se nalazio na licu mesta.

Sagovornici  i, ujedno, glavni akteri dokumentarca su: Radmila Dragićević Dičić, predsednica Apelacionog suda koji je doneo pravnosnažnu presudu; Tomo Zorić, portparol Republičkog javnog tužilaštva; Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta; srpski i francuski novinari koji su pratili slučaj i drugi.

Premijera je zakazana za 29. jun, u 20 časova, u Velikoj Sali Akademije 28.

Karte se mogu kupiti na blagajni Akademije 28, po ceni od 300din. svakog radnog dana od 11h do 21.30h i vikendom od 17h do 21.30h.

Trejler fima: OVDE

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..