la-femme-du-veme-2Triler „Žena iz susedstva“, sa Itanom Hokom i Kristin Skot Tomas u glavnim ulogama, na bioskopskom repertoaru naći će se od 14. juna. U pitanju je film poljskog reditelja Pavela Pavlikovskog, snimljen po istoimenom romanu Daglasa Kenedija.

„Žena iz susedstva“ prati američkog pisca Toma Riksa, koji stiže očajan u Pariz kako bi sredio život i ponovo osvojio ljubav žene i kćeri. Kako stvari ne idu baš po planu, on završava u sumnjivom hotelu u predgrađu, radeći kao noćni čuvar. Prelepa misteriozna strankinja Margit se iznenada pojavljuje u njegovom životu i stvari se menjaju. Njihova jaka i strastvena veza izaziva niz neobjašnjivih događaja, koji će preuzeti kontrolu nad njihovim životima.

Ovaj film prikazan je na mnogim festivalima, među kojima je i Međunarodni filmski festival u Čikagu, gde je bio nominovan u kategoriji „najbolji film“. Domaća publika film „Žena iz susedstva“ imala je prilike da pogleda na 40. FEST-u.

Pavel Pavlikovski je poljski reditelj i akademik. Za debitantsko ostvarenje „Poslednje utočište“, koje je i napisao,  dobio je BAFTA nagradu 2000. godine,  kao i za film „Moje leto ljubavi“, baziran na romanu Helen Kros. Osvojio je i mnogo drugih nagrada na festivalima širom sveta. Sa 14 godina, Pavlikovski je napustio komunističku Poljsku i otišao u Nemačku, pa u Italiju, da bi se doselio u Britaniju. Krajem 80-ih i početkom 90-ih se najviše bavio dokumentarnim filmovima, koji su mu svojom lirikom i ironijom obezbedili mnogo nagrada i poštovalaca širom sveta.

Trejler za ovaj film možete pogledati na adresi OVDE

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..