Lice-revolucijeSedam filmova, dokumentarnih i igranih, medju kojima je i jedna domaća premijera (!!), u DKSG prikazivaće se svakog dana između 14. i 29.juna 2012 od 21h. Urednik filmskog programa DKSG je Igor M. Toholj


Četvrtak 14. 6.

BIBA STRUJA / dokumentarni film
r: Dušan Čavić, Dušan Šaponja

Ovo je film o životu čoveka koji može da isprži viršle golim rukama, strujom koja prolazi kroz njegovo telo. Akcioni portret neobičnog junaka Slaviše Pajkića, u narodu poznatijeg kao Biba Struja. Zahvaljujući fenomenu koji je otkrio još kao tinejdžer, Slaviša je ceo svoj život posvetio električnoj struji s kojom se druži i danas. Njegov organizam je otporan na struju i Slaviša kontroliše jačinu struje koju ispušta njegovo telo. U pokušaju da obori i treći ginisov rekord, Biba Struja se suočava s nepremostivom preprekom, slabljenjem moći koje donosi starenje njegovog organizma. Kako će gubitak fenomena uticati na njegov porodični i društveni status? Da li će naučnici uspeti u potpunosti da objasne njegov fenomen? Dokumentarni film o čoveku kome nisu dozvolili da sedne na električnu stolicu...

Nedelja 17.6.
ŽUĆKO, PRIČA O RADIVOJU KORAĆU / dokumentarno-igrani film
r: Gordan Petrić, ul: Vladimir Aleksić, Katarina Radivojević, Voja Brajović, Tihomir Stanić
Srbija, 2012, 100'

Film o Radivoju Koraću je dokumentarno-igrani esej koji se, osim izuzetnih sportskih podataka iz karijere (99 koševa na jednoj utakmici, najbolji strelac svetskih i evropskih prvenstava, olimpijskih igara, s neverovatnim učinkom od prosečno 20 skokova i 30 poena po utakmici), karakterističnih slobodnih bacanja, prvog skok šuta, bavi i značajem takvog individualca na društvo i njegove transformacije tokom šezdesetih. Film uspešno rekonstruiše jednu epohu, njen duh i ličnosti, afirmišući pozitivne vrednosti kroz vrhunsku vizuelnu stilizaciju i upečatljive kako glumačke, tako i interpretacije svedoka vremena. Naratori su naši poznati košarkaški asovi Aleksandar Đorđević i Milenko Tepić.

Nedelja 24. 6.

ŠOPEN U PODNE / dokumentarni film
r: Aleksandar Đorđić
Srbija, 2012, 99'

Ovaj film nam dočarava prizore iz života beogradskih taksista, koji su zaista posebna vrsta ljudi. Njihov poseban šarm i veoma izražena ljubav prema slobodi i samostalnosti življenja čine ovaj film posebno zanimljivim.

Sreda 27. 6.
PRAKTIČNI VODIČ KROZ BEOGRAD SA PEVANjEM I PLAKANjEM
r: Bojan Vuletić, ul: Žan-Mark Bar, Hristina Popović
Srbija, 2011.

Posle teških godina izolacije Beograd se otvorio, spreman da primi brojne turiste, biznismene i znatiželjnike, koji sa svih strana sveta u sve većem broju posećuju naš grad. Šta se desi kada se stranci i lokalci susretnu?

Petak 28. 6.
OBRT
r: Srđan Stojanović, ul: Radmila Jeremić, Nikola Đorđević, Aleksandra Kuzmanović, Ognjen Gavrić
Premijera !

Film Obrt je napeti ljubavni triler s neizvesnim završetkom. Monika i Nidža
su neko vreme par. Međutim, jedne noći u njihov život vraćaju se njihovi bivši partneri: Nikolina bivša devojka Darija i Monikin bivši dečko Kokan.
U olujnoj noći punoj obrta i strasti njihovi životi biće potpuno izmenjeni...

Subota 29. 6.
LICE REVOLUCIJE / dokumentarni film
r: Vladimir Milovanović
Srbija, 2012, 55'

O petooktobarskoj revoluciji, kojom je svrgnut režim Slobodana Miloševića,
već smo sve čuli. Sve, osim priče iz prve ruke. Branko, u to vreme jedan od vođa Otpora, danas u igrano-dokumentarom filmu sagledava posledice. Ali, ovo nije priča samo o njemu i o petom oktobru. Naprotiv, ovo je film koji pokušava da otkrije pravo lice svih revolucija sveta.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..