djavolja-varos-film"Đavolja varoš" je moderna crna komedija koja satirično govori o savremenom srpskom društvu. Film je struktuiran kao višestruka priča sa više različitih i povezanih likova čiji se putevi ukrštaju u jednom danu kada je cela nacija priljubljena uz TV ekrane gledajući nacionalne teniske zvezde koje nastupaju na svetskom prvenstvu.  U suštini, ovo je film o ljudima koje vode osnovne ljudske potrebe, instinkti, opsesije, ambicije, strahovi i frustracije, što se može primeniti na svako društvo u krizi.

Glavni junaci ĐAVOLJE VAROŠI su:

Siromašna desetogodišnja devojčica Jelena koja pokušava da priušti sebi opremu za tenis po cenu toga da trpi maltretiranje i ponižavanje ohole Ivane, ćerke bogate prostitutke.

Bogati tinejdžer Ćiril koji ne može da kupi ljubav... Ne može da prihvati činjenicu da ga je devojka Natalija ostavila i postaje agresivan...

Bivši imigrant koji se vraća u rodni Beograd i investira svu ušteđevinu u izgradnju nekretnina. Sada se suočava sa korupcijom i ucenama...

Prostitutke koje se prave da su srećne...

Ćerka prostitutke koja pokušava da nađe svog pravog oca.

Ludi taksista koji krivi ceo svet za njegovu ličnu nesreću. Napravio je spisak ljudi koji su „odgovorni“ za njegovu „tragediju“ i sada počinje da se sveti...


"DJAVOLJA VAROS" I U PALM SPRINGSU


Posle svetske premijere u Karlovim Varima i kanadske u Montrealu, domaći igrani film ''Đavolja varoš'' reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića uvršten je u zvaničnu selekciju internacionalnog festivala u Palm Springsu, Kalifornija, što će ujedno biti i američka premijera filma.

Internacionalni festival u Palm Springsu je jedan od najvećih festivala u SAD-u, a otvara se velikom, gala dodelom "Crnih leptir mašni" (Black Tie Award) - koje predstavljaju nagrade za najznačajniji godišnji doprinos američkoj filmskoj industriji.


Dodela "Leptirki" se smatra jednim od najglamuroznijih događaja u SAD-u. Prošlogodišnji dobitnici "Leptirki" su Sean Penn, Anne Hathaway, Amy Adams, Gus van Sant, Frank Langella, Ron Howard, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Leonardo Di Caprio, Kathy Bates, Donald Sutherland i Clint Eastwood. (Cene ulaznica za gala dodelu nagrada su od 350 do 15.000 USD.)

Festival se odigrava u januaru 2010. pre dodele Oskara.

Film ''Đavolja varoš'' biće prikazan u okviru internacionalnog oficijelnog programa festivala.

Beogradska premijera filma "Đavolja varoš" zakazana je za 9. oktobar u Sava Centru, sa početkom u 20.30h.

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  810
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..