SW-Fantomska-pretnja-3D-2STAR WARS EPIZODA 1: FANTOMSKA PRETNJA 3D
Star Wars: Episode 1- The Phantom Menace 3D



Start: 9. februar 2012.
Režija: George Lucas
Scenario: George Lucas
Uloge: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman, Jake Lloyd, Ahmed Best
Žanr: akcija, naučna fantastika, avantura
Zemlja produkcije: SAD
Jezik: engleski
Trajanje: 136 min
Trejler: http://www.youtube.com/watch?v=ak5-l0FiS8c&feature=channel_video_title


Sinopsis

Miroljubivoj planeti kojom vlada mlada ali mudra kraljica Amidala (Natali Portman) preti korumpirana Trgovačka federacija, u službi zlog lorda Sita i njegovog zastrašujućeg učenika, Darta Maula. Naizgled dobronamerni senator Palpatin (Ijan Makdermid) je kraljičin savetnik, mada mnogi sumnjaju u njega. Vitezovi Džedaji Kvaj-Gon Džin (Lajam Nison) i Obi-Van Kenobi (Juan Mekregor) pozvani su da intervenišu u raspravama u vezi se trgovinom. U toku pregovora, njihov učenik postaje mladi Anakin Skajvoker (Džejk Lojd). Oni takođe sreću Džar Džar Binksa (Ahmed Best), smušeno stvorenje sa likom guštera, koje je proterano iz svoje domovine pod vodom zbog svoje smotanosti. Kada Trgovačka federacija napadne planetu Nabu, kraljica i njeni saveznici moraju da se bore protiv horde robota, dok se Kvi-Gon i Obi-Van suočavaju sa zlim Dartom Maulom.



O filmu
„Fantomska pretnja“ je, hronološki, prvi deo nove trilogije, pripovedajući o počecima junaka iz sage „Star Wars“. Pratila su ga, u trogodišnjim intervalima, još dva nastavka: „Ratovi klonova“ i „Osveta Sita“.
Smeštena u „dalekoj, dalekoj galaksiji“, saga „Star Wars“ je kao stvorena za 3D iskustvo, a epizoda „Fantomska pretnja“ obiluje nekim od najuzbudljivijih i najspektakularnijih scena iz sage – od invazije Nabe, preko potera u svemiru, do bitke svetlosnim mačevima između Darta Maula i džedaja. Konverzija filma u 3D urađena je sa krajnjim poštovanjem prema izvornom materijalu i prema tehnološkim izvedbama i umetničkim zamislima autora.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..