Parada3Na turneji kroz sve zemlje bivse Jugoslavije koja podseca na turneju rok zvezda, ekipa filma „Parada“ je posle Banjaluke, Podgorice, Zagreba, Rijeke i Splita predstavila film i u Skoplju.


Pred prepunom salom bioskopa „Milenijum“ ekipa filma je pozdravljena freneticnim aplauzom.

„Ovakvog aplauza kod nas u Hrvatskoj jednostavno nema“, prokomentarisao je odusevljenje skopske publike Goran Navojec, Roko u filmu „Parada“. Temperamentna makedonska publika je posle filma prosto opsedala glumce filma trazeci da se slika sa njima.
Na konferenciji za novinare odrzanoj pre premijere, atmosfera je bila sasvim razlicita od uobicajenih press konferencija. Uz mnogo smeha i sale, brojna glumacka ekipa odgovarala je vise od sat vremena na pitanja novinara. Najvise smeha je izazvalo pitanje jedne novinarke upuceno, kako je formulisala - "pederskom delu ekipe" - Kako ste vezbali za svoju ulogu?  Lavinu smeha izazvala je opaska Tonija Mihajlovskog, ljubimca makedonske publike, koji je, umesto pomalo zbunjenjih Gorana Jevtica i Mise Samolova, odgovorio da se jedini on spremao, ali sa orlovima, nikako sa zebrom!
Makedonski koproducent filma Vladimir Anastasov izrazio je uverenje da ce „Parada“ i u Makedoniji vratiti gledaoce u bioskope.

Posle Skoplja i Bitolja, ekipa filma zavrsava ex-YU turneju u Ljubljani, 20. decembra. Od tog trenutka film „Parada“ ce se simultano prikazivati u svim drzavama bivse Jugoslavije na vise od trideset kopija.

„Veoma se radujem premijeri u Ljubljani“, rekao je scenarista i reditelj Srdjan Dragojevic. "Lepa sela lepo gore" je prvi srpski film koji je probio kulturni embargo prema srpskim filmovima i u Sloveniji je 1996. godine imao cak 72.000 gledalaca. Verujem da ce "Parada" mozda i nadmasiti ovaj rezultat.“

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..