ParadaFilm Srdjana Dragojevica „Parada“ u prvoj nedelji prikazivanja u domacim bioskopima videlo je preko 38.000 gledalaca!

„Parada“ je premijerno prikazana 31. oktobra u Sava centru.  Film je na repertoaru bioskopa u Beogradu i Novom Sadu, a uskoro stize i u bioskope sirom Srbije i regiona. "Parada" ce prvo gostovati u Banjaluci, 10 novembra.

Start distribucije "Parade" je po rezultatu u prvoj nedelji veoma slican startu "Montevidea" koji je do kraja distribucije u Srbiji gledalo 515 595 gledalaca i ciji je scenarista bio Srdjan Dragojevic.

Biljana Prvanovic, producent filma je povodom uspesnog starta "Parade" izjavila da je "presrecna i da se trogodisnji trud da se ovaj film snimi isplatio na najlepsi moguci nacin". Pored toga, ona je izrazila ocekivanje da ce Ministarstvo prosvete podrzati ideju novinara da "Parada", kao film koji govori o ljubavi i toleranciji medju ljudima, dobije preporuku da srednjoskolci u Srbiji mogu organizovano da vide "Paradu" i upoznaju se sa temom filma koji predlaze dijalog i nenasilnu komunikaciju. Ona se zahvalila "Prvoj Srpskoj televiziji" koja je pokazala izuzetnu drustvenu odgovornost i kao ko-producent pomogla da se film snimi.

Srdjan Dragojevic je izrazio zahvalnost publici i rekao kako jeste ocekivao da ce film biti gledan ali ne u ovoj meri, posto nije imao nameru da pravi samo komercijalan film vec film za koji vec nekoliko godina smatra da je ovom drustvu potreban, prvenstveno mladima, jer promovise pozitivan model ponasanja.  "Verovao sam, tokom pisanja i snimanja "Parade" da ce se pozitivna energija i ljubav sa kojom smo ga snimali "zadrzati" na filmskoj traci. Imao sam nameru da napravim dobrodusan fim i, ako sam nekoga njime uvredio, neka mi oprosti", izjavio je reditelj povodom odlicnog starta svog novog ostvarenja.

Film prati grupu gej aktivista koji pokusavaju da organizuju Paradu ponosa u Beogradu. Kada policija odbije da obezbedjuje skup, oni se obracaju Limunu (Nikola Kojo), vlasniku agencije za obezbedjenje i ratnom veteranu. Posto u Beogradu ne moze da skupi ekipu za zastitu gej parade, Limun odlucuje da „ekipu“ formira u regionu. Limun i vodja gej aktivista Radmilo (Milos Samolov) krecu na put po zemljama regiona u kojima je Limun ratovao tokom devedesetih. Na listi su njegovi neprijatelji protiv kojih se borio, ali sa kojima je u to turbulentno vreme i trgovao - Roko, hrvatski ratni veteran (Goran Navojec), Halil, sitan kriminalac iz Bosne (Dejan Acimovic) i Azem, Albanac sa Kosova (Toni Mihajlovski). Posle silnih peripetija, Limun ce uspeti da sakupi saku zivopisnih najamnika, ali po povratku u Beograd „samuraji“ ce se tek suociti sa najvecim izazovima i staviti na kocku i svoje zivote...

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..