slobodna-zonaU Dvorani kulturnog centra Beograda u petak 19 časova otvara se filmski festival Slobodna Zona ostvarenjem iranskog reditelja Džafara Panahija „Ovo nije film“. Tokom šest dana festivala na programu nas očekuju ovogodišnji favoriti angažovanog filma... ...naslovi kao što su Black power mixtape 1965-1970, Bombay Beach, Crvena kapela, kao i filmovi dobitnici nagrada na najznačajnijim festivalima širom sveta, u koje ubrajamo naslove kao što su Zaustavljen na putu, Deponija, Zidovi i Oproštaj krvi.

Festival uključuje i dve programske linije. Najveći i najvažniji švedski festival dokumentarnog filma Tempo predstaviće u okviru linije Tempo u Beogradu najbolja ostvarenja savremene švedske dokumentarne produkcije. U prisustvu  autorki i autora, publika će imati priliku da pogleda mnogobrojne naslove.  Diplomci prestižne Londonske nacionalne filmske škole takođe predstavljaju svoju liniju filmova, koju predvodi Srđan Keča, jedan od prethodnih selektora Slobodne zone, sa svojim ostvarenjem Pismo ocu.

Festival će ove godine svečano otvoriti naš proslavljeni glumac Miki Manojlović, a gledaoci će moći da uživaju u izboru savremenog angažovanog filma sve do 9. novembra.
Karte za festival se nalaze u prodaji na biletarnicama Dvorane Kulturnog centra Beograda i Doma Omladine. Cena pojedinačne karte je 200 dinara, dok se karte za reprizne termine prodaju po ceni od 150 din.

Više informacija o programu i filmovima možete pronaći na adresi www.freezonebelgrade.org
Zauzmite mesto u SLOBODNOJ ZONI. Vidimo se SUTRA!

Svi filmovi i njihovi autori u „Slobodnu zonu“ donose lične dileme i dileme sveta u kome živimo, bave se prošlošću i krivicom, kao i velikim radostima malih, običnih ljudi. Poput nas. Njihov zalog za budućnost su njihovi filmovi. U jednom od njih neko kaže da je možda najbitnije da naučimo da budemo ono najbolje što možemo biti.
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..