Film „Telenovela: Sivo u koloru“ reditelja Filipa Martinovića biće prikazan u sredu, 27. decembra u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda i u četvrtak, 28. decembra u 19 časova u Kulturnom centru Novog Sada. Projekcija filma biće održana u okviru prvog izdanja manifestacije DokZima – Smotre dokumentarnog filma nastale sa ciljem da promoviše skriveni svet domaćeg dokumentarnog filma i da širu publiku vrati u bioskop. Nakon projekcija u Beogradu i Novom Sadu biće održan razgovor sa autorom. Radnja filma prati priču Filipa koji je rođen u Beogradu, a odrastao u Barseloni.

Filip postavlja sebi jedno, na prvi pogled, jednostavno pitanje - odakle sam? U potrazi za odgovorima, zajedno sa Ašom, Etiopljankom čija je prošlost još komplikovanija od njegove, odlutaće na daleka mesta na kojima im se priviđaju scene iz španskih serija.

Filip Martinović je osnivač producentske kuće GULU GULU Presenta čiji je rad prvenstveno usmeren na kreativne dokumentarce i hibridne forme.

Ostvarenja koja su tokom decembra prikazana u okviru smotre DokZima su filmovi „Flašaroši“ autora Nemanje Vojinovića, „Prizvan i pozvan“ Srđe Vuča i Luke Papića, „Srećna Nova, Jivu“ Mladena Kovačevića. Ova ostvarenja, uz film „Telenovela: Sivo u koloru“ su prikazana na važnim svetskim festivalima i postigli ogromne uspehe. Pored domaćih festivala poput BELDOCS-a, Festivala Slobodna zona, bioskopska distribucija ovih filmova je svedena na minimum.
DokZima se realizuje u produkciji filmske kuće Set Sail Filma, u saradnji sa udruženjem dokumentarista DokSrbija, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Trejler filma „Telenovela: Sivo u koloru“: link >>

Foto: Promo

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..