Vredni filmovi iz Srbije i ove zime biće nagrađeni putovanjem na filmski festival u Berlinu u okviru takmičenja European Film Challenge! U periodu od 22. novembra 2023. do 22. januara 2024. godine, filmska publika iz Srbije imaće priliku da se bori za odlazak na jedan od najvećih filmskih festivala u Evropi, koji se održava u februaru. Pravo na učešće imaju stariji od 18, a mlađi od 35 godina, od kojih se traži da u naglašenom periodu odgledaju 10 evropskih filmova, registruju se i postave ih na europeanfilmchallenge.eu/sr i tako sakupljaju bodove. Svaki odgledani film donosi 4 boda, a svaka različita platforma na kojoj je odgledan 3 boda.

Dodatne bodove takmičari mogu da osvoje gledanjem filmova u partnerskim bioskopima, kulturnim institucijama, na festivalima i VoD platformama, kao i podržavanjem domaće kinematografije.  O tome kako da povećaju šansu za pobedu, učesnici takmičenja se mogu informisati na samom sajtu i društvenim mrežama Izazova @europeanfilmchallenge_rs. Šansu za pobedu mogu povećati i aktivnim učešćem na filmskim kvizovima koji će se održavati na društvenim mrežama izazova jednom nedeljno.

Nagradna igra #europeanfilmchallenge predstavlja deo velikog evropskog interaktivnog projekta, koji uključuje upotrebu inovativnih i digitalnih promotivnih tehnika i alata, kako bi se doprinelo većoj cirkulaciji evropskih filmova na različitim platformama. Odvija se  u 14 evropskih zemalja: Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Belgiji, Mađarskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Portugaliji, Italiji i Letoniji. Proojekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa MEDIA.

Prihvati izazov, gledaj omiljene evropske filmove i osvoji putovanje na jedan od vodećih filmskih festivala u Evropi!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..