10 godina nakon snimanja konačno pred beogradskom publikom - Film REVOLT reditelja Aleksandra Rajkovića premijerno će biti prikazan u Dvorani Kulturnog centra Beograda, u četvrtak, 12. decembra u 21h. Priča prati grupu beogradskih gubitnika, mladića bez perspektive, koji nezadovoljni svojim životima odlučuju da podignu revoluciju. U ovoj drami sa elementima komedije, mladi se pozivaju na pobunu, buđenje i promenu svojih života. Do sukoba са policijom dolazi na platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega upadaju u Skupštinu Srbije za vreme zasedanja. Kako strani mediji prenose ove događaje, tako se prenosi i ideja revolta među mladima širom sveta. 

Aleksandar Rajković, režiser filma, ovim povodom je izjavio: “Film je urađen kao protest protiv sistema u našoj zemlji koji forsira mediokritete, a talentovanim ljudima ne da mogućnost da se iskažu. Nije stvar u tome ko je na vlasti, već u promeni bolesnog sistema, jer je to jedini način da se spreči odlazak mladih iz zemlje. Na premijeru ovog filma nakon 9 godina gledam kao na neku vrstu eksperimenta.”
 
Aleksandar Rajković (1960. Beograd) je magistrirao filmsku režiju na Moskovskom VGIK-u. Njegov studentski film “Na imanju” (koji je snimljen po motivima pripovetke Ive Andrića “Na državnom imanju”), bio je sovjetski kandidat za Oskara. Prvi profesionalni igrani film “Hamlet” je režirao 2007. Film Revolt, snimljen je pre 9 godina, Rajković ga potpisuje kao režiser, scenarista i montažer.
 
U filmu Revolt glume: Milan Vučković, Ivan Zekić, Bojan Krivokapić, Pavle Jerinić, Miloš Pjevač, Dara Džokić, Nađa Maršičević, Nina Grahovac, Svetozar Cvetković, Milan Caci Mihajlović, Dušan Janićijević, Bane Tomašević, Ana Sofrenović, Nenad Ćirić i drugi.  Muziku za film radili su Goran Ljuboja “Trut”, Boban Bjelić, Beogradski sindikat i Deca loših muzičara.

Trejler možete pogledati putem linka >>

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..