polukrvni_princFilm o novim avanturama Harija Potera "Hari Poter i Polukrvni princ" stiže u naše bioskope 15. jula, a srpski izdavač serijala Džoane K. Rouling "Evro-Đunti" postarao se da knjige, po kojima su snimljeni dosadašnji filmovi, budu u svim domaćim knjižarama. Evro-Đunti, je 2008. godine kompletirao ceo serijal od sedam knjiga koji prati sedam godina života, sada već nadaleko poznatog malog čarobnjaka.
Roman "Hari Poter i Polukrvni princ" po kome je snimljen istoimeni film, šesti je deo serijala koji je prodat u više od 400 miliona primeraka i preveden na 67 jezika.

Knjige o Hariju Poteru oborile se nekoliko rekorda, a za samo 24 sata prodato je više od 15 miliona primeraka poslednjeg dela, dok je prvih šest već ekranizovano.

U Srbiji je prvih šest nastavaka objavila " Narodna knjiga" a pošto je ona izgubila licencu za sedmi, poslednji nastavak "Harti Poter i relikvije smrti" vodila se " bitka" među srpskim izdavačima za autorska prava i pobedio je "Evro-Đunti".

Uz licencu za objavljivanje sedmog dela, "Evro Đunti" je bio obavezan da preuzme prava i na sve prethodne knjige ovog serijala. Tako su srpski čitaoci dobili, uz novi dizajn i dorađene prevode celog serijala, Vesne Roganović i Draška Roganovića.
<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..