U nedelju, 3. avgusta prikazan je film „Mandžurijski kandidat“. Ovaj ratni triler sa čuvenim Frenk Sinatrom u glavnoj ulozi, još jednom je oduševio filmofile tokom Filmstreet festivala i ujedno označio i završetak prve polovine ovogodišnjeg druženja sa Beograđanima pod otvorenim nebom. Već u utorak 5. avgusta, u 20:30h posetioci Filmstreet-a uživaće uz film „Plodovi gneva“, na  Zemunskom keju, kod restorana Venecija.


Film „Plodovi gneva“ je fantastična drama koja prati Tom Joad-a (Henry Fonda) koji se po izlasku iz zatvora ponovo ujedinjuje sa svojom porodicom i zapućuje ka Kaliforniji u potrazi I nadi za boljim životom.  


Ovo crno-belo ostvarenje iz 1940. godine, delo je definitivno jednog od najvećih američkih reditelja dvadesetog veka-John Ford-a koji je pored ovog, režirao i film “Tragači”, koji je već prikazivan na ovogodišnjem Filmstreet festivalu. Ova drama, osvojila je i dva Oskara za najboljeg reditelja i sporednu glumicu. Pored toga, filmje rađen po istoimenom romanu Džona Štajnbeka za koji je dobio Pulicera i Nobela.


Ljubitelji dobrog filma i Filmstreet-a, vidimo se, u utorak, u Zemunu!

 

Mnogo sjajnih večeri, scena, dijaloga, kulisa i uzbuđenja je za nama a ništa manje interesantni neće biti ni festivalski avgust i septembar.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..