Hip hop bioskop: Škabo – Videografija, SKC u 20.00 (mala sala) - Boško Ćirković Škabo je beogradski reper, bit-mejker i producent. Pored toga bavi se i novinarstvom i u štampanim i u elektronskim medijima. Rođen je 1976. u  Beogradu. Bio je član grupe „Red zmaja“. Član je grupe “Beogradski sindikat” od njenog nastanka. Pored nastupa po mnogobrojnim klubovima u zemlji i regionu, sa tom grupom predstavljao našu zemlju na festivalu “Passages” (Nancy, Francuska), koji se bavi kulturnim tendencijama zemalja Jugoistočne Evrope, bio  učesnik revijalnog dela 35. BITEF festivala.

 

Prvi solo album na kome je bio jedini autor i teksta i muzike izdao je pod nazivom “Sam”  za izdavačku kuću "One records", da bi u svojoj solo karijeri do sada dosegao broj od osam albuma, od kojih je poslednji „Priča 2 vuka“ iz marta ove godine. Još septembra 2005. sa svojom suprugom Nadicom objavljuje zajednički album pod nazivom "P.V.O."

 

(Preterano važna osoba), koju potpisuju kao grupa “P.K.S.”. On posle tog albuma nastavlja da radi i s njom paralelno kao i sa „Sindikatom“ i svojim solo projektima, da bi još i sa DJ Ironom, Žoblom i Marlon Brutalom osnovao grupu F4 (Fantastična četvorka). Uporedo sa muzičkom karijerom, on počinje i novinarsku još 2002. godine, kao jedan od autora i voditelja emisije “Sindikalni termin” na radio SKC-u (sa ostalim članovima BS), da bi kasnije postao kolumnista „Večernjih novosti“, pa srpskih izdanja magazina „Playboy“ i „Maksim“, i, jednom rečju nezaobilazna javna ličnost na srpskoj sceni. Ivan Ristić iz web časopisa „My People“ će nas, kroz razgovor sa Škabom voditi ujedno i kroz njegovu videografiju i kroz kalendar njegovih dejstava na lokalnoj hip hop, kulturnoj i društvenoj sceni. 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..