U predivnom ambijentu novootvorenog restorana Walter kod Mladenovca, održano je donatorsko veče u organizaciji fondacije "Kad Srce Kaže" i kompanije Walter, sa ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju konaka manastira Pavlovac. Ovo značajno humanitarno veče okupilo je brojne ugledne zvanice, a ukupna prikupljena sredstva premašila su očekivanja, što je još jedan dokaz solidarnosti i nesebičnosti našeg društva. Kompanija Walter ove godine slavi 20 godina postojanja. Sa preko 45 restorana na 5 tržišta u regionu. Dokazano najveći ugostiteljski lanac sa ovih prostora već dve decenije posvećen je pružanju vrhunskih specijaliteta i stvaranju nezaboravnih trenutaka za svoje goste.

Ovo je jedan od razloga zašto je kompanija Walter ove godine odlučila da osnuje fondaciju "Kad Srce Kaže". Fondacija je proizašla iz duboke želje da se vrati zajednici koja je podržavala Walter svih ovih godina i da bude tu za one koji se suočavaju sa različitim izazovima.

Veče je otvorio Mladen Paunić, predsednik fondacije "Kad Srce Kaže", koji je u svom obraćanju istakao značaj zajedništva i podrške u ostvarivanju plemenitih ciljeva. "Večeras smo pokazali da kada srce kaže, ništa nije nemoguće. Zajedno možemo izgraditi svetliju budućnost i obezbediti sigurno utočište za našu duhovnu zajednicu," rekao je Paunić.

Među govornicima bio je i Vladika šumadijski Jovan Mladenović, koji je blagoslovio okupljene i zahvalio svima na nesebičnoj podršci. "Izgradnja konaka manastira Pavlovac od velikog je značaja za našu crkvu i vernike. Vaša pomoć nam omogućava da očuvamo i unapredimo naše duhovno nasleđe," rekao je Vladika Jovan.
Profesor Radovan Damjanović, jedan od najistaknutijih intelektualaca našeg vremena, takođe je održao inspirativan govor. "Kultura i duhovnost su stubovi našeg identiteta. Izgradnjom konaka, ne samo da pomažemo manastiru, već gradimo i mostove između prošlosti i budućnosti," istakao je Damjanović.

Specijalni gost večeri, dr Nele Karajlić, poznati muzičar i umetnik, u svom duhovitom i emotivnom obraćanju podsetio je sve prisutne na važnost očuvanja naših vrednosti i tradicije. "Ovaj manastir je deo naše istorije, a vi ste večeras deo njegove budućnosti," rekao je dr Karajlić.

Fondacija "Kad Srce Kaže" i kompanija Walter zahvaljuju se svim donatorima, prijateljima i partnerima koji su podržali ovu plemenitu inicijativu. Prikupljena sredstva biće u potpunosti usmerena na izgradnju konaka, koji će služiti kao utočište za monahe i vernike manastira Svetog Nikole - Pavlovac.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..