Festival maštovite fizike će se održati u petak, 9. juna, 2023. godine, u Muzeju nauke i tehnike (Dobračina 51) od 12 do 18 časova, a ulaz je besplatan za sve posetioce. Obrazovni svet Beograda otvara vrata za sve radoznale umove na Festivalu maštovite fizike, događaju koji okuplja tri vodeće institucije - Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu, Matematičku gimnaziju i Prvu beogradsku gimnaziju. Festival je stvoren s idejom da razbije uobičajene predrasude o fizici kao suvoparnoj i teškoj disciplini, omogućavajući posetiocima da istraže, eksperimentišu i dožive fiziku na potpuno nov način.

Ovaj jedinstveni događaj pruža priliku da se fizika izučava na svež i dinamičan način kroz niz interaktivnih i edukativnih aktivnosti.

Matematička gimnazija, poznata po svom inovativnom pristupu obrazovanju, će predstaviti ideje svoje sekcije primenjene fizike i elektronike. Posetioce očekuju izložba robota, demonstracija naprednih softvera i mnogih drugih projekata koji su se istakli na svetskim takmičenjima.

Prva beogradska gimnazija će voditi kroz maštovite i fascinantne eksperimente iz fizike. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da osete uzbuđenje nauke dok prolaze kroz sobu punu lasera, koju su do sada imali prilike da samo vidimo na filmu.

Fizički fakultet, kao jedan od glavnih organizatora, baziraće svoju prezentaciju na interaktivnim primerima fizike. Od demonstracija elektriciteta i pritiska, preko raspevanih plamenova Rubensove cevi, do tajanstvenog plazma agregatnog stanja, Fizički fakultet obećava da će posetioce provesti kroz seriju neverovatnih otkrića.

Festival maštovite fizike pruža odličnu priliku posetiocima svih uzrasta da se angažuju, postave pitanja, otkriju nove ideje i uživaju u druženju sa stručnjacima, profesorima, studentima i učenicima ovih prestižnih institucija.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..