White-white-world-1Evropska Filmska Akademija (EFA) je 12. septembra zvanično objavila listu 40 najboljih filmova u Evropi za 2011. godinu. Celokupna lista odabranih kandidata ce biti predložena članovima EFA (Evropske Filmske Akademije) za nominaciju za takozvanog "evropskog Oskara" koji će biti dodeljen u decembru ove godine u Berlinu.
Film "Beli Beli Svet" reditelja Olega Novkovića je dobio poziciju na zvaničnoj listi najboljih evropskih filmskih ostvarenja zajedno sa filmovima Almodovara, Lars von Triera, Bele Tar, Akija Kaurismakija, braće Dardani i prošlogodišnjim dobitnikom Oskara za najbolji film, filmom King's Speech (Kraljev govor).
"Prisustvo našeg filma u selekciji Evropske Filmske Akademije u kojoj se nalaze, pored dobitnika Oskara, i najugledniji evropski filmski stvaraoci danas, je kao kad u finalu najvažnijeg evropskog prvenstva igrate s najboljima. To je ogromno priznanje za naš film, ali i za ugled i vidljivost srpske kinematografije i srpskih autora u svetu", izjavila je Milena Trobozić Garfield, jedan od producenta filma Beli Beli Svet.

U nastavku je link ka sajtu EFA-e
http://www.europeanfilmacademy.org/the-european-film-awards/selection-list/

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..