knjiznicaNovo u programu Evropskog centra za kulturu i debatu "GRAD" je i veče posvećeno piscima. Svakog drugog utorka od 19h, u neformalnoj klupskoj atmosferi publika će imati prilike da bolje upozna autore i njihova dela. Ove večeri će voditi mlada književna kritičarka dnevnog lista "Danas", Tijana Spasić.

Prvi gost Gradske knjižnice je pisac ZVONKO KARANOVIĆ, koji će uz opušteno ćaskanje o svojim književnim delima preuzeti DJ kormilo i otkriti nam omiljene numere iz sopstvenog prebogatog arhiva koji je godinama sakupljao s obzirom da je više od jedne decenije bio vlasnik muzičke prodavnice i voditelj na radiju.

U okviru ovog projekta raspisujemo i konkurs za kratku priču na temu “Gradske priče”, a izbor najboljih priča će krajem godine biti objavljen u zbirci sa istoimenim nazivom. Konkurs je regionalnog karaktera, tako da će se uzimati u obzir priče sa prostora Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Srbije.

Stručni žiri će se sastojati od eminentnih pisaca i književnih kritičara iz Srbije i iz regiona, a sam konkurs traje do kraja juna 2010. godine.

Priče se mogu slati na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..