zona1Filmski festival Slobodna zona u okviru svog programa Slobodna zona Junor oranizovaće u Kovačici, od 9. do 16. januara 2010. godine zimski deo Kampa dokumentarnog angažovanog filma za srednjoškolce. Na drugom delu filmske radionice 14 odabranih dečaka i devojčica će raditi sa mentorima na formulaciji svojih ideja za filmske scenarije.
Uz predavanja o pičingu, vežbe u predstavljanju svojih ideja, razgovore sa filmskim profesionalcima iz Srbije i Hrvatske pripremiće se za pičing pred komisijom u kojoj će biti predstavnici prestižnih domaćih i regionalnih producentskih kuća i medija, kao i potencijani donatori. Pobedniku/ci pičinga biće pružena prilika da svoj scenario pretoči u filmsku priču.
Filmski kamp Slobodne zone namenjen je učenicama i učenicima srednjih stručnih škola i gimnazija u Srbiji koji ono što ih u svakodnevnom životu okružuje žele da prikažu filmom. Tokom prvog dela filmske radionice, održane na Tari od 11. do 25. jula 2009. godine, polaznici su imali priliku da steknu znanja i veštine u vezi sa pisanjem scenarija/dramaturgijom, strukturom filma, montažom, kamerom, zvukom kao i istorijatom i karakteristikama dokumentarnog filma.

zona12


Podsećamo, za učešće na Drugom kampu angažovanog dokumentarnog filma prijavilo se 78 srednjoškolaca i srednjoškolki iz 32 grada, a priliku da nauči kako da snimi film dobilo je samo njih 14. Realizaciju projekta omogućila je Delegacija Evropske komisije u republici Srbiji.

www.slobodnazonajr.org
<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..