-_Goran_CvijanovIzuzetno nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da su dve fotografije sa ovogodišnjeg Summer3p festivala ušle u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award.  UK Festival Awards (www.festivalawards.com) je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju).

U pitanju je jedina dodela nagrada posvećena evropskoj festivalskoj industriji. Nagrade će se ove godine dodeliti u 19 kategorija.

Summer3p će se tako naći u društvo najpoznatijih evropskih festivala kao što su: Isle Of Wight, Glastonbury, T In the Park, Sonisphere i Big Chill, kao jedini festival iz Srbije i regiona. U finalu je 10 festivala i ukupno 30 fotografija.

Sve nominovane fotografije možete pregledati putem sledećeg linka - http://festivalannual.com/festivalawards

Najbolju fotografiju odabraće žiri sastavljen od renomiranih fotografa, urednika fotografije poznatih časopisa, kritičara, kao i predstavnika same manifestacije.

Svečana dodela nagrada održaće se 19. novembra u Londonu u Indigo2 dvorani koja se nalazi u okviru najpoznatijeg i najposećenijeg koncertnog prostora u svetu – O2 arene.

Predstavnici Summer3p festivala prisustvovaće svečanoj ceremoniji dodela nagrada i potrudiće se da predstavnike muzičke industrije i medija upoznaju i sa ostalim autentičnim festivalima iz Srbije.

Takođe će pokušati da evropskoj javnosti skrenu pažnju na ekološku katastrofu koja je zadesila jezero Palić i na projekat njegovog čišćenja.

Autor pomenutih fotografija je zvanični fotograf Summer3p festivala Goran Cvijanov.

Festival Exit je 2007. godine dobio nagradu UK Festival Awards za najbolji nebritanski festival.


Summer3p_3_autor_-_Goran_CvijanovOvogodišnji, sedmi po redu i najposećeniji do sada festival elektronske muzike Summer3p, koji se održao od 23. do 26. jula u veoma prijatnom letnjem ambijentu na Termalnom bazenu i Muškom Štrandu na Paliću, tokom četiri dana posetilo je preko osam hiljada ljudi koji su pratili muzički program, pohađali radionice i provodlil se kraj Palićkog jezera i Termalnih bazena.

Najvažnija kampanja (i poruka) ovogodišnjeg Summer3p festivala bila je Očistimo jezero Palić, jer je ove godine, nakon velikog pomora ribe i preporuke kupačima da zaobilaze Palić, situacija postala alarmantna. Udruženje AŠC je u stalnom kontaktu sa nadležnim ekološkim službama i lokalnom samoupravom, Pokrajinom i Republikom, i kao nevladin sektor, vrši stalni pritisak na njih da   učine korake koji će promeniti situaciju i ponovo Palić napraviti turističkim biserom ovog dela Evrope.

Na Summer3p festivalu između ostalih nastupili su neki od najaktuelnijih svetskih i domaćih DJ-eva - Jody Wisternoff i Featurecast iz Velike Britanije, Robert Babicz iz Nemačke, Maxim Kuznyecov iz Rusije i Miloš Pavlović iz Srbije.

Organizatori festivala su udruženje AŠC i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice - FOKUS.

Posetite našu zvaničnu internet prezentaciju - www.summer3p.org

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..