dispatchjpgNakon uspešno završenog Kid's-patch festivala proteklog vikenda, Dis-patch već ove nedelje predstavlja još dva dešavanja zamišljena kao zagrevanje za glavni festivalski program 29.10. - 08.11.  Oba dešavanja biće održana u Kulturnom centru "Grad". U sredu 14.10. sa početkom u 19 h beogradskoj publici će se po prvi put direktno predstaviti berlinski Pictoplasma kolektiv, koji već 10 godina figurira kao globalno okupljalište za autore iz domena dizajna karaktera, ilustracije i animacije i do sada je bio zastupljen na D-p sa screening programima.

Lars Denicke, jedan od osnivača, održaće predavanje/prezentaciju Pictoplasma projekata, a zatim će biti prikazan prvi deo izbora iz njihovog festivala animacije (drugi deo očekuje vas na Dis-patchu 5.11.) u trajanju od 60 minuta. Ulaz na predavanje i screening su besplatni!

Dva dana kasnije očekuje nas i tradicionalni Dis-patch PROMO PARTY. Ove godine predstavlja se u saradnji sa pariskom organizacijom DokiDoki, a centralni nastup večeri biće koncert Gangpol und Mit, grafičko-muzičkog dua iz Bordoa koji je postao prepoznatljiv po svojim uzbudljvim nastupima koji kombinuju animaciju i muziku. Do sada su obajvili više izdanja za etiketu Wwilko i druge, a uskoro se pojavljuje njihov novi DVD, upravo u izdanju Pictoplasme. Njihov nastup pratiće DJ setovi i nastupi DokiDoki kolektiva, kao i lokalne podrške: mr NANA, Fail, Lukatoyboy, Igor Stangliczky i DJ Moodswinger. Cena ulaznice je 350 RSD, na vratima.

Ulaznice za glavni program Dis-patcha biće u pretprodaji od sredine sledeće nedelje u knjižari Beopolis (Dom omladine) i Zla Shopu (Dragoslava Popovića 11a). U ponudi će biti pojedinačne, vikend karte i festivalski kompleti. Nova verzija festivalskog sajta je aktivna, za sada samo na engleskom jeziku.

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..