EXIT festival donosi jedinstvenu karnevalsku povorku za proslavu Kineske Nove godine u Beograd! Nakon magičnog početka godine, Ada Divine Awakening i EXIT nastavljaju sa ko-kreiranjem jedinstvenih iskustava, u okviru velike proslave Kineske Nove godine koja će trajati gotovo mesec dana, u noći mladog meseca, 9. februara, kada i zvanično počinje Kineska Nova godina  u Beograd stižu čak dva događaja. Uvertiru u veče ispunjeno slavljem napraviće jedinstvena karnevalska parada pod nazivom „Snaga Zmaja”, kreirana specijalno za ovu priliku.

Plesna trupa od 10 članova zauzeće plato ispred tržnog centra „Galerija”, od 17 časova, i publici doneti energiju Exita, ali i kulturnu sinergiju dva naroda.

Večernji deo programa posvećen dolasku lunarne nove godine odigraće se u beogradskom Zoom Art Cafe & Photo Studiu, događajem pod nazivom Dragon New Year’s Eve. Uz magični ambijent koji će stvoriti moć ekstatičnog plesa, duševnog pevanja, podršku Mladog meseca i poseban program posvećen simbolici Zelenog Zmaja, posetioci će uroniti u energiju snage, prosperiteta, i obnove. Kompletan program podržan je od strane Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji i Instituta za Pojas i put. Ulaznice za ovaj događaj dostupne su u svim Gigs Tix poslovnicama i online, a celokupan prihod od prodaje ulaznica za ovaj događaj biće doniran Prihvatilištu za decu Beograda.

U petak 9. februara, od 20h posetioci će uploviti u veče sa posebnom dobrodošlicom i legendama o zmajevima. Drevnom Ceremonijom čaja, posetioci će ući u prostor unutrašnje tišine, mira i jednostavnosti. Muzičku podlogu obezbediće magične Lava i Anamanana, koje će mirnom i negujućom flow muzikom pratiti proces ispijanja čaja koji je vekovima simbol povezanosti sa duhovnošću, lepotom i opuštenom bliskošću.

Pažnju gostiju zatim će preuzeti Grand Reiki majstor, Margarita Milenković koja će kao svoj poklon svakome od prisutnih doneti jedinstvenu vezu sa energijom Zelenog Zmaja. Zatim će Maja Dobila Vukša kroz vizuelizaciju povesti publiku da otkrije i da se spoji sa svojim ličnim zmajem čuvarem.

Kao uvod u neverovatno oslobađajući ekstatični ples, Marijana Sekulić povešće učesnike kroz niz pokreta kako bi aktivirali čitavo telo i osetili jedinstvenu i moćnu energiju Zelenog Zmaja u svom telu. Zatim će od 22 časa do ponoći DJ-ice Yelisaveta i Milana Nikić diktirati bitove i taktove za oslobađanje vatrene energije kroz ekstatični ples.

Kineska nova godina, poznata i kao prolećni festival, jedan je od najvažnijih tradicionalnih kineskih festivala. Označava početak lunarne nove godine i obično pada između 21. januara i 20. februara. Proslava traje 15 dana, a vrhunac se dešava uoči lunarne nove godine. Kineska Nova godina označava period radosti, razmišljanja i nade za budućnost. Svaka godina je povezana sa jednom od 12 životinja kineskog zodijaka, a proslave često uključuju karakteristike povezane sa tom životinjom. Festival se slavi ne samo u Kini, već i u mnogim drugim istočnoazijskim zemljama i među kineskim zajednicama širom sveta.

Ulaznice za Dragon New Year’s Eve dostupne su po ceni od 1990 dinara na svim Gigs TiX prodajnim mestima i online. Sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran Prihvatilištu za decu Beograda.


Foto EXIT Promo Team.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..