Januarski program Doma kulture „Studentski grad” počeo je projekcijom filma „Ovuda će proći put”, koji se od četvrtka 11. januara, do subote 13. januara, prikazuje u Maloj Sali, od 19 časova. Još jedan film koji ćemo pogledati u okviru programa Panorame, jeste film „Kako se kresnuti”. To je empatična i živa priča o prijateljstvu, mladoj seksualnosti i sazrevanju. Ovo delo ovenčano je Nagradom, u  sekciji Izvestan pogled, u Kanu, a u DKSG će se prikazivati od 18. do 20. januara.  Cena ulaznice za programe Panorame je 300 dinara. Pored dve predstave „Ostrvo” I „Persona” (23. i 30. januara), pozorišna redakcija (16, 18. i 19. januara) predstavlja i ispitne predstave I, II i III godine glume Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini (Zvečan – Kosovska Mitrovica).

Ljubitelje Mićunovog ćoška, program koji je posvećen starom dobrom roku, očekuje priča o starim, dobrim Roling Stounsima u šezdesetim godinama.

Muzički program donosi nam dva koncerta: „Bas i Stega” I „Consonance trio” - Ana Stefanović (klavir i vokal), Dejan Janošević (vokal) i Elena Elizarova (violoncello), a na programu tria su autorske pesme kao i pesme popularne i džez muzike.

Ulaz na oba koncerta je besplatan.

Izložbu „Teodora Arsić, Kamen”, čije otvaranje je 18. januara od 19 časova u Galeriji DKSG-a, bilo bi pogrešno i pokušavati na ovaj način predstaviti. Ljubitelje likovnih umetnosti pozivamo da sami stvore svoju impresiju na licu mesta, a zatim možda čak i pokušaju da je prenesu dalje.

Izložba je otvorena do 3. februara.

Na Tribinskom programu 15. januara razgovaramo  o konfilktima I zašto su oni važni, a 29. januara ćemo pokušati da nađemo odgovor na pitanje, kako kulturna politika utiče na formiranje kulturnih vrednosti?

Biblioteka DKSG od 15. januara, a u  susret obeležavanju kineske Nove godine, predstavlja deo zbirke kineskih knjiga i knjiga o Kini koje ima u svom fondu.
Na multimedijalnom displeju biće emitovan film koji će pripremiti Društvo „Daleki istok“. Izložba će biti u Holu Biblioteke i trajaće do 11. februara.

Akademski filmski centar je domaćin festivala Kameo, regionalnog festivala kratkometražnog studentskog filma, koji realizuje istoimeni kino klub iz Čačka. Prikazuje filmove svih žanrova i rodova dužine do 30 minuta.

A čime je januar u DKSG-u obeležen već šestu godinu za redom?

Od 22. do 26. januara u  Klubu Magistrala „Dragan Ve Ignjatović“ po šesti put, održaće se Nesveobuhvatna smotra romanopisaca, festival pod nazivom POSTNINOVSKE ČAROLIJE!

Ovogodišnji festival se razlikuje od prethodnih, jer su po prvi put, kritičari birali pisce sa kojima će razgovarati, a moderatorka je novinarka Dragana Kovačević.
Svako veče gostovaće nam po troje pisca i zajedno sa kritičarima, govoriće o svojim romanima objavljenim prošle godine.

Program svih pet dana festivala, počinje od 19 časova.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..