Mikser festival 2017 ponovo u silosima! Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, pod autobiografskim sloganom “MIGRACIJE”. Omiljena lokacija publike Mikser festivala na donjem Dorćolu ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega prostiču četiri glavne teme festivala – MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, TEHNOLOGIJE I UMETNOST, NOVE FABRIKE KULTURE – koje ujedno reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser.

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz 9 programskih celina festivala: Mikser Talks, Gradovi za sve, Migracije, Tehnologija i umetnost, Dizajn zona, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music.

Poseban novitet ovogodišnjeg festivala biće i četvorodnevni Tech&Art Expo u saradnji sa Nordeusom koji će okupiti mlade kreativce i partnere iz oblasti gejminga, vizuelnih efekata, virtuelne realnosti i publici festivala dočarati mogućnosti novih tehnologija primenjenih u umetnosti i IT sektoru.

Vidimo se 25.maja u Žitomlinu

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..