IDAHO_WEEK_logoOrganizacija Loud & Queer s ponosom Vas poziva na IDAHO Week festival, koji se po prvi put održava u Beogradu - 17, 19. i 21. maja 2011. godine, i to na nekoliko lokacija- Dom Omladine, Klub Gun i Klub Tube.


Veliko nam je zadovoljstvo da istaknemo da je festival pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, čime je podržana i čitava LGBT zajednica u Srbiji. (The Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender community)

Otvaranje IDAHO nedelje je u Malom Klubu Doma Omladine 17. maja 2011. godine od 21h, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije.

Loud & Queer IDAHO Week je deo svetske inicijative koja okuplja preko 90 zemalja u kojima se ovaj dan obeležava i podržan je od strane međunarodnog IDAHO odbora iz Pariza (www.dayagainsthomophobia.org).

Loud & Queer IDAHO week (IDAHO -International Day Against Homophobia and Transphobia) ima za cilj da kreira širok javni prostor za predstavljanje LGBT zajednice u Srbiji, njene političke ciljeve, svakodnevni život, kulturnu produkciju, itd.

Takođe, festival će predstaviti javnosti Srbije najnovije queer političke i kulturne proizvode iz regiona i čitavog sveta što će omogućiti zajednici da ostvari nove veze i uhvati korak sa trenutno najaktulenijim pokretima. Cilj nam je i da predstavimo Beograd kao grad otvoren za sve ideje i ljude.

Pre objave celokupnog programa Loud And Queer IDAHO week festivala, raspisan je konkurs za queer fotografiju. Stručni žiri će od svih prijavljenih radova izabrati najbolje, a izložbu ovih radova ćete imati prilike da vidite u Domu Omladine, za vreme trajanja Festivala.


Program Loud & Queer IDAHO week-a

Utorak, 17. maj - Otvaranje Festivala, Doma Omladine- Mali klub, u 21h


Festival će svojim nastupom otvoriti Markiza De Sada, voditeljka  Loud & Queer IDAHO week i drag queen zvezda.
Nakon toga, posetioce očekuju i nastupi dva internacionalna muzička sastava :
-    BOURGEOIS & MAURICE iz Londona (www.bourgeoisandmaurice.co.uk) i
-    FAGGET FAIRYS (www.myspace.com/faggetfairys ) iz Kopenhagena.

Cena karte: 150 din.

Četvrtak, 19. maj – Klub Gun


Drugi dan festivala rezervisan je za filmski, dramski i umetnički program. Film  "L.A. Zombie",  kultnog kanadskog režisera Bruce La Bruce-a, koji živi u Berlinu, doživeće svoju srpsku premijeru.  U saradnji sa Fondom Heartefact predstavićemo vam "Narodnu Dramu" nagrađivane dramaturškinje Olge Dimitrijević.

PAT STEAR || Berlin (DJ Set) - PAT STEAR, polovina berlinskog DJ dvojca “P.S. And Her Suddenly Returned Son” - beskompromisnih pobornika verovanja da didžejing uvek mora biti zabavan i utopljen u šampanjcu sa ledom, kao i nestalnih rezidenata poznatih berlinskih queer under-underground žurki QUEER-O-MATIK, serviraće vam skoro-pa-ko-nov oldskool house, slatku plesnu muziku ranih devedesetih, kao i poneke savremene numere, nakon scenskog čitanja "Narodne drame" Olge Dimitrijević i beogradske premijere LA Zombija.
Sve ovo garantuje Truly Organic Night, obzirom da trenutna berlinska rezidencija Pat Stear ima svoju malu rolu u prethodnom Brus LaBrusovom remek delu.

Cena karte: 100 din.


Subota, 21. maj - Zatvaranje Festivala, klub TUBE



Loud And Queer kao najprepoznatljiviji queer party brend u celom regionu je za ovu priliku okupio jaku postavku međunarodnih izvođača:
CELL (a.k.a. Matthew Sims) sa svojim živim muzičkim i video nastupom.
DJ set KIKI MOORSE iz benda CHICKS ON SPEED.
Uz ova dva popularna berlinska izvođača, ceremoniji zatvaranja će doprineti i dva najtaženija lokalna DJ-a, Tijana T i SCHWABE, čime će Loud & Queer još jednom pokazati pravu zabavu beogradskoj klupskoj sceni.

Cena karte: 300 din.

www.idahoweek.com



<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..