ekv-kao_da_je_bilo_nekad-dvdKomisija za dodelu naziva ulica i trgova usvojila je danas (12.05.20011) inicijativu Liberalno demokratske partije (LDP) da plato ispred Doma omladine ponese ime frontmena nekada najpopularnije rok grupe EKV.



LDP je inicijativu podneo 20. aprila, ali su danas, pred seddnicu Komisije, predali i 10.000 potpisa građana, koji su sakupljani prethodnih meseci.

- Komisija je usvojila predlog, i po Milanu Mladenoviću će se zvati plato ispred Doma omladine, na adresi Dečanska 22. Inače Skupština grada je još 2004. godine, na desetogodišnjicu njegove smrti, Mladenoviću dodelila jednu ulicu u Zemun polju. I taj predlog tada je podržalo nekoliko hiljada građana - kaže za “Blic” predsednik Komisije Slobodan Stanimirović.

Pokretač inicijative - LDP, smatra da je ona pokazatelj postojanja mogućnosti da se sprovede volja građana, kao i da bi mogla formalno da bude usvojena u gradskom parlamentu na narednom zasedanju.

Od 18. marta, kada je počelo sakupljanje potpisa, Kancelarija za mlade je sakupila više od 10.000 potpisa, a grupa podrške ovoj akciji našla se i na stranicama “fejsbuka” gde trenutno ima oko 12.500 fanova.

 

{youtube}jppu-Uhdeh8{/youtube}

Izvor: blic.rs

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..