android_u_muzejuPored biltena koji se može preuzeti na Info kutku, u Knez Mihailovoj ulici, elektronske verzije na sajtu i Facebook stranice, radi bolje pripreme i lakšeg snalazenja Noć muzeja je, posetiocima koji imaju Android telefone a koji ce šetati ulicama cele Srbije 14. maja, omogućila aplikaciju “Android u muzeju” koja se moze besplatno preuzeti sa Android marketa.

“Android u muzeju” predstavlja kompletni vodic kroz muzejsku noc. 

Aplikacija je elektronska knjizica u malom, koja kada se pokrene izbacuje opste informacije o ovoj jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji. Ukoliko posetilac izabere dugme - program , dobice spisak svih gradova gde se Noc muzeja  odrzava, sa kompletnim programom za taj grad.
Klikom na dugme link ka Facebook-u otvara se profil manifestacije na kojem je moguce ostaviti komentare, sto posetiocima omogucava interaktivno ucestvovanje u muzejskim desavanjima. U kajronu koji prolazi vrhom stranice posetioci ce biti obavestavani o programu i aktuelnim desavanjima.

Prosirena stvarnost (Augmented Reality) je tehnologija koja snimanjem stvarnog sveta, iscitava dodatne informacije o njemu i prikazuje ih na ekranu. Tako lokacije vidljive kroz kameru telefona nude nazive ucesnika, postavke, fotografije, adrese, udaljenost na mapi, opciju da “shareujete” ili sacuvate, ali pre svega mogucnost da dozivite jedinstveno novo medijsko iskustvo.

Ako zamislite da u prostoru oko vas postoji veliki broj nevidljivih digitalnih “satelita” spremnih da u svakom trenutku ponude “pravu” informaciju i jedinstven dozivljaj, na dobrom ste putu da otkrijete prosirenu stvarnost.


<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..