dahteatarFestivalom i konferencijom “Prenošenje plamena” DAH Teatar u junu 2011. slavi značajni jubilej - 20 godina postojanja i rada. Iz potrebe da proširi svoje aktivnosti i deluje i nacionalno i internacionalno Dah Teatar proširuje svoje delovanje formirajući DAH Teatar Centar za pozorišna istraživanja.

Tokom dve decenije svog postojanja unutar Centra je realizovan veliki broj projekata, predstava, gostovanja, festivala, radionica. DAH Teatar sa svojim predstavama i aktivnostima gostuje širom sveta, a takodje predstavlja i najznačajnije umetnike i teoretičare iz oblasti izvodjačkih umetnosti.

Od 11. do 18. juna u okviru projekta „Prenošenje plamena“ Beograd će posetiti najznačajniji stvaraoci savremenog teatra, poput: Eugenia Barbe i Odin Teatar (Danska), Peter Schuman i Bread and Puppet Teatar (USA), Jill Greenghalgh (Vels), Rena Mirecka (Poljska); GennadyBogdanov (Rusija) i druge značajne trupe koji su naslednici „pozorišnih mastera“ našeg vremena. Projekat se sastoji od festivala i konferencije, čije su teme predavanje znanja u oblasti pozorišne umetnosti, susret generacija,važnost trajanja i kontinuiteta u kulturi jedne zemlje kao i kako znanje u ovoj umetnosti koje postoji samo u trenutku dok se izvodi može da bude zabeleženo, preneto drugome i sačuvano za budućnost.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..