mikserNajveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti – MIKSER FESTIVAL – održaće se od 25. do 29. maja na već prepoznatljivoj industriskoj lokaciji Žitomlina, na obali Dunava na donjem Dorćolu. Očekuje se više od 80 000 posetilaca iz zemlje i regiona.


U okviru 14 programskih celina biće predstavljeno blizu 1500 učesnika aktivnih u domenu dizajna, arhitekture, zaštite životne sredine, novih medija, vizuelnih umetnosti, muzike, filma, obrazovanja, biznisa, društvenog i političkog života. Koncept ovogodišnjeg Miksera prepoznaje jubilej, 20 godina od raspada SFRJ, kao inspiraciju za mogućnost paralelnog čitanja istorije i uspostavljanje novih odnosa u regionu. Mikserova selekcija najboljeg regionalnog dizajna, “Young Balkan Designers”, koja upravo ima svoju svetsku premijeru na najvećoj međunarodnoj smotri dizajna u Milanu, u najboljoj meri odslikava želju organizatora festivala da u Beogradu okupi najintrigantnije domaće, regionalne i svetske lidere u gotovo svim oblastima stvaralaštva, ali i veliki broj univerziteta i kompanija koji Mikser vide kao idealnu platformu za prezentaciju svojih dostignuća.

Jedinstven kvalitet Mikser festivala predstavlja i činjenica da će ovako raznovrstan program tokom pet dana održavanja biti besplatan za sve posetioce.

Radio Televizija Srbije će svakodnevno prikazivati najznačajnije segmente festivala.

Publiku očekuju brojne premijere, inspirativni učesnici i jedinstvene postavke u specifičnom prostoru silosa Žitomlina.

Imena gostiju Mikser festivala 2011 i najatraktivnije programske celine, otkrivaćemo iz dana u dan do početka manifestacije.
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..