FOTO_OA09_-_15U okviru velikog internacionalnog tango festivala Belgrade Tango Encuentro 2011., koji će se održati u Beogradu od 6-11. aprila, nastupiće i elektro tango atrakcija Otros Aires.

Na početku inspirisan takozvanim “ mestizahe stilom” ( estylo mestizaje ) , Otros Aires se kao audio vizuelni elektro tango projekat razvija kombinujuci  argentinske muzičke korene, tango, “ zvuk iz starog kraja”, muziku Gardela, milonge kao vrstu tanga I bogatstvo raznih elektronskih ritmova. Otros Aires je bend koji je u tango svetu jednako poznat kao i Gotan Project, a ubzano osvaja i ljubitelje dobre  muzike širom sveta. U svakom slučaju, ako volite Gotan Project, volećete i Otros Aires!

Zanimljivo je da je ovaj bend svoje velike uspehe postigao kombinujući visoku umetničku profesionalnost i kvalitet , sa jedne, i potpuno negiranje savremenog markentiškog nastupanja , sa druge strane, Naime, Otros Aires je, kako i sami ponosno ističu, bend bez menadzera i bez promotivne strategije. Zanimljivi ritmovi, neponovljiv zvuk električnog bandoneona, hipnotički glas Miguela Di Đenove zaokruženi stripovskim video projekcijama izgleda da su sasvim dovoljni. Svet osvajaju čistim kvalitetom.

Ovogodišnja evropska turneja, koja će trajati od aprila do juna, pokriće dvadesetak evropskih gradova među kojima i Beograd. Kada je u pitanju Beograd, Otros Aires će nastupiti 10. i 11. aprila u Studentskom Kulturnom Centru ( SKC ), s tim što će prvi događaj biti rezervisan isključivo za domaće i strane plesače. Koncert otvoren za javnost će se održati 11. aprila u SKC-u sa početkom u 20 časova.Ovo je prvi put da ovaj bend, sastavljen od argentinskih muzičara koji žive i stvaraju u Barseloni, nastupa u Beogradu.Dinamična ali ponekad i sentimentalna muzika, koja je već uveliko osvojila Evropu i Južnu Ameriku, garantuje adrenalinsku žurku ovog aprila u Beogradu.
Otkrijte Otros Aires!

Organizator koncerta, Instituto Tango Natural, kao i glavni sponzor događaja  kompanija Holcim, omogućili su da prvi susret beogradske publike sa ovim bendom bude veoma pristupačan kada su cene karata u pitanju- karte za događaj će koštati svega hiljadu dinara i moći će da se kupe na biletarnici Studentskog Kulturnog Centra.


{youtube}udYzFsyU7yg{/youtube}

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..