bob-marleyPočetkom februara širom sveta se obeležava rođendan Boba Marlija, ikone rastafarijanske kulture i muzičkog genija. Ovim povodom, sve popularniji kruševački crossover reggae bend ZAA, posle serije koncerata u Srbiji, nastupiće u subotu 05.februara u Gun Clubu.

 

Muzika koju će beogradska publika moći da čuje, stilski je veoma raznovrsna, bazirana na  reggae/ska  korenima  sa uplivima najrazličitijih uticaja od jazz-a do punk zvuka.

Cena karte  je 250 dinara u pretprodaji, a 350 na dan nastupa. Pretprodaja karata u kafeu Šikarica (Skadarska 22). Vrata kluba se otvaraju u 22:30h.


Prva postava kruševačkog sastava je oformljena 2006.godine, pod nazivom Dub Orchestra. Dve godine kasnije, postava benda se bitno promenila i nastavila da svira pod današnjim imenom ZAA.

Rad na debitantskom albumu, počelo je sa prvim probama benda. Pesma “After rain sunset” snimljena je samo nedelju dana nakon osnivanja grupe, da bi periodično, tokom 2008. snimali po nekoliko pesama i na kraju stigli do deset zapisa koji su našli svoje mesto na debitantskom ostvarenju. Album je sniman u studiju Sweepunk, a mix i mastering rađeni su u studiju Bird. Specijalni gost na albumu je Hornsman Coyote. Debi album ZAA objavljen je 13.01.2010. i može se besplatno preuzeti sa sajta www.zaa.rs

ZAA je koncertno izuzetno aktivan bend, sa zapaženim nastupima na Exitu, Reggae Serbia Festivalu i Nektar Demofestu u Banja Luci. U protekle tri godine, bend je odsvirao više od 70 koncerata u regionu.

Početkom jeseni 2010. godine, na više lokacija u Beogradu i Kruševcu snimljen je spot za pesmu „Fire“ koji se trenutno nalazi na MTV Adria listi „Domaćica“. Spot potpisuje produkcijska kuća „Besan pas“, a reditelj je Iva Pavlović.

Članovi ZAA su:
Darka Rajić - vokal
Borivoje Đorđević(white fighta) – saksofon, klarinet, blokflauta
Ivan Đokić(troyan) - gitara
Tomislav Ilić - bas
Zlatko Petković(fat_zed) - bubanj
Zoran Vasić(dub gun) – klavijature, tonac


U sardnji sa organizatorom, Izlazak vam poklanja 3x2 karte za ZAA & Bob Marley's day! Ime,prezime i br. pošaljite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..