kzn_skupstina_grada_0 Međunarodni filmski festival FEST biće održan od 25. februara do 6. marta pod sloganom "U kom si filmu?". FEST će ove godine imati šest programskih celina u okviru kojih će biti prikazani filmovi nagrađeni na najvećim svetskim filmskim festivalima u Kanu, Berlinu, Veneciji i Torontu, ali i film koji je sniman u Beogradu...

Premijera koju svi očekujemo je rediteljski debi Ralfa Fajnsa "Koriolan", koji će biti prikazan u glavnom programu.

"Koriolan" je moderna verzija Šekspirove drame o "faličnom" rimskom ratnom junaku - ratnoj mašini koju svi mrze i od koga zaziru svi Rimljani. Njegovi ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu i zato biva prognan iz Rima. Odriče ga se čak i majka. Koriolan odlazi i nudi svoje usluge neprijatelju Tulu Aufidiju (Džerardu Batleru) i njih dvojica zajedno kreću da unište grad...

U glavnom programu FEST-a biće prikazani i filmovi "Negde" Sofije Kopole, "Kraljev govor" koji je osvojio Zlatni globus i zaradio 14 BAFTA nominacija, ostvarenje Toma Hupera o govornoj mani Džordža VI, "Žena za ukras", "O bogovima i ljudima", "Prelepo" sa Havijerom Bardemom, "Overena kopija", "Poslednji cirkus", "Još jedna godina", "Tri", "Irska ruta", "Upoznaćeš visokog, crnog muškarca", "127 sati", "Amerikanac" sa Džordžom Klunijem", "Čovek zvani hrabrost", "Agenti", "Crni labud", "Drugi život" i "Put u nepoznato".

Na 39. festivalu će biti prikazano oko sedamdeset ostvarenja istaknutih svetskih reditelja, novi filmovi "budućih zvezda" i tri premijere domaćih autora. Projekcije će biti održane u Centru "Sava", Kulturnom centru Beograda i Muzeju kinoteke, ali i u renoviranoj dvorani Doma omladine.

Ulaznice će biti u prodaji od 1. februara na blagajnama dvorana festivala. Prve nedelje važi popust od deset odsto na komplet karata.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..