sajamOvogodišnji, 55. međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se na Beogradskom sajmu od 25. do 31. oktobra. Sajam knjiga se i 2010. godine organizuje po konceptu koji je prošle godine, kada je prvi put primenjen, pokazao brojne prednosti, kako za izlagače, tako i za posetioce.
Ovim konceptom razdvojeni su izdavači od knjižara, a on podrazumeva i pregledniju sajamsku prezentaciju i veći izložbeni prostor.

Savremenu svetsku i domaću izdavačku produkciju iz oblasti beletristike, praktične knjige, književno-naučne, dečije, računarske, periodične, antikvarne knjige, kao i literaturu iz oblasti religije i teologije, predstaviće oko 800 izdavača iz 19 zemalja sveta.

U vreme trajanja Sajma knjiga, na edukativno promotivnim Forumima, Ćaskaonicama i radionicama, stručnjaci i ljubitelji knjige razgovaraće o aktuelnim temama, izazovima i trendovima koji prate knjigu i izdavaštvo. Ovogodišnji Sajam knjiga biće u znaku jubileja, godišnjice Meše Selimovića, Laze Kostića i srpskog stripa.

Zemlja počasni gost 55. međunarodnog beogradskog sajma knjiga je Švedska, koja će se predstaviti projektom "Glasovi Švedske".
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..