Razgovor pred slikama na izložbi JOVAN BIJELIĆ. IZ RIZNICE NARODNOG MUZEJA U BEOGRADU u četvrtak, 23. januara 2014. u 18 časova - atrijum Narodnog muzeja u Beogradu.  Razgovor pred slikama na izložbi Jovan Bijelić. Iz riznice Narodnog muzeja u Beogradu ovog četvrtka, 23. januara u 18 časova, vodiće slikar Čedomir Vasić, profesor na Fakultetu likovne umetnisti u Beogradu i dobitnik Politikine nagrade „Vladisklav Ribnikar“ za najabolju izložbu u 2013. godini.

Zamišljeno kao vrsta dijaloga dvojice slikara, Bijelića i Vasića, ovo događanje će privući sve zainteresovane koji bi od stručnjaka koji je i privatno poznavao Jovana Bijelića, stekli uvid u jednu posebnu vizuru promišljanja o Bijelićevom slikarstvu.

Na izložbi je predstavljeno 38 slika Jovana Bijelića, jednog od najvećih srpskih umetnika 20. veka, koje su nastale u periodu između 1918. i 1941. godine. Prvi put u muzejskom atrijumu publika ima ekskluzivnu priliku da vidi sva Bijelićeva dela iz fonda Narodnog muzeja. U pitanju su pejzaži, mrtve prirode, enterijeri, aktovi, portreti i autoportreti, koji će posetocima omogućiti sagledavanje stila, umetničkih preokupacija i inovativnog doprinosa jednog od utemeljivača srpskog modernizma.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..