U četvrtak 28. novembra u 20h u Velikoj galeriji Kc Grad otvaramo izložbu švedskih umetnika Andreas Sandströma i Grant Watkinsa. Oni predstavljaju svoj zajednički rad pod nazivom Timeslice. Andreas i Grant koriste video, fotografije i instalacije da ispitaju urođene potencijale materijala i soba i zauzmu galerijski prostor kroz koherentan izraz njihovog zajedničkog rada.

 

Izložba je otvorena do 5. decembra svakog dana od 14 do 20h u našoj galeriji, a otvaranje izložbe 28. novembra u 20h uz prisustvo autora obeležićemo i našim video/muzičkim programom Side Streets koji ce pratiti otvaranje izložbe.

 

Grant Votkins i Andreas Sandstrom predstavljaju svoj zajednički rad ”Timeslice” na  izložbi u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad. Oni koriste video, fotografije i instalacije da ispitaju urođene potencijale materijala i soba i zauzmu galerijski prostor kroz koherentan izraz njihovog zajedničkog rada.

 

U videu ”30 dana i 30 noći”, oni su snimili svetlo na zidu svog studija u junu 2011. godine pomoću time-lapse tehnike. Zabeležena svetlost se prenesi na zid galerije u ovoj tridesetominutnoj video projekciji. Novi video radovi i instalacija će takođe biti predstavljeni na izložbi.

 

”Timeslice” se može posmatrati kao eksperiment da se baci svetlo na nešto što je obično teško artikulisati, kako mi tumačimo prostor i vreme, da bismo stvorili perspektivu o sredinama sa kojima se ljudi poistovećuju. Kreiranje novih prostora kroz fizičko i tehničko istraživanje kako bi se pokrenuo emocionalni odgovor u gledaocu. Ovo su rekonstrukcije pojedinih mesta, ali i poetski odgovori na važeće norme.

 

Umetnici rade zajedno da bi istražili koncepte kao što su priroda , ambijent, prostor i vreme. Rade u različitim medijima da bi stvorili estetska premeštanja i da bi istražili granice između stvarnog i subjektivnog. Komplementarne sile su objedinjene u Vatkinsovom i Sandstromovom svetu estetike i novi koncepti su formulisani.


Materijalnost u njihovom radu stvara disonance i često nastoji da gledaoca suoči sa optičkim efektima i upornim fizičkim prisustvom.

 

Andreas Sandstrom i Grant Vatkins žive i rade u Stokholmu i obojica su diplomirali na Konstfack koledžu umetnosti 2008. i 2009. Njihov zajednički rad je prikazan u Stokholmu, Lindu, Beču i Geteborgu.

 

Izložba je otvorena  do 5. decembra u Velikoj galeriji Kc Grad.

 

www.gradbeograd.eu

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..