Umetnica Teodora Balabanović trenutno priprema prvu autorsku objekat–knjigu slikarske prirode, koja uključuje dvadeset tri svetska jezika, kao i različite načine vizuelnog čitanja. Deo ovog projekta, pod nazivom „Teodorina knjiga“, imaćemo prilike da vidimo na izložbi u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.

 

Svečano otvaranje je u četvrtak, 14. novembar 2013. godine u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.

 

Izložbu crteža će otvoriti v.d. direktora Marina Lukić Cvetić, istoričar umetnosti, mr Dragana Martinović, istoričar umetnosti i istraživač u Zavodu, i sama umetnica Teodora Balabanović.

 

Teodora Balabanović u svom intimnom simboličkom stvaranju transformiše reči u slike, istražujući tako različite funkcije jezika. Osim slikarstva, bavi se pisanjem, vajanjem, izradom mozaika i pedagoškim radom. Govori tri jezika i jedan univerzalni, višemedijski, i nalazi izazov u komunikabilnosti – u pokušaju da nešto kaže...

 

Aktivno učestvuje u organizovanju različitih kulturnih i umetničkih manifestacija, podpredsednica je Udruženja likovnih pedagoga Srbije i novim projektima promoviše dečije stvaralaštvo i stvaralaštvo uopšte.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..