ESTIEM LG Beograd organizuje projekat „Budi Coolturan“, koji će se održati 21. i 22. oktobra 2013. godine,sa početkom od 10 časova u prostorijama UK „Parobrod“ (Kapetan Mišina 6a). Projekat je organizovan u vidu dvodnevnog seminara koji obuhvata edukativni i praktični deo, sa ciljem buđenja i održavanja svesti kod mladih o značenju naše kulturne baštine i razumevanja funkcionisanja i organizovanosti kulturnih institucija.

 

U okviru edukativnog dela studentima se pruža prilika da prisustvuju poučnim i zanimljivim predavanjima koje će održati brojni stručnjaci. Neki od njih su:

 

Slavimir Stojanović Futro - Jedan od najpoznatijih beogradskih dizajnera. Završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu, a potom i Školu za dizajn i primenjenu umetnost na Univerzitetu u Geteborgu u Švedskoj, kao i Likovnu akademiju u Ljubljani. Jedan od njegovih najpoznatijih radova je logo radio-stanice B92, za koji je dva puta dobio nagradu MTV Free Your Mind. Danas je vlasnik kreativnog servisa Futro. Njegovi radovi su deo kolekcija u muzeju Pompidou u Parizu, Muzeju umetnosti i reklame u Hamburgu i u Muzeju plakata u Varšavi.

 

Timothy John Byford - Poznati režiser koji je svoju karijeru započeo u dečijoj redakciji na BBC-ju. Godine 1973. je režirao i montirao 13 epizoda Nevena, inspirisanih istoimenim časopisom koji je uređivao Jovan Jovanović-Zmaj. Od 1978 do 1980 napisao je scenario, režirao i montirao seriju Poletarac po istoimenom časopisu Duška Radovića. Poletarac je dobio glavnu nagradu na svetskom festivalu Prix Jeunesse u Minhenu. Od marta 2011 angažovan kao savetnik u dečjoj redakciji RTS .

Aleksandra Savić ispred Prirodnjačkog muzeja. Viši kustos Prirodnjačkog muzeja, autorka izložbe pod nazivom “Staro i nestalo voće Srbije”.

 

Fionn Zarubica - Radila je kao kostimograf više od dvadeset godina, kreirajući kostime za pozorište, film, balet, operu i televiziju, u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Evropi. Poslednji u nizu njenih uspeha je bila izložba Los Anđeles uživo: Izvođačka umetnost u južnoj Kaliforniji 1970-¬‐1983 (LACE 2011.), koju su kritičari visoko ocenili.

Udruženje građana Tačka komunikacije


Osnovano je 2011. godine sa ciljem da produkcijom različitih programa i sadržaja kontinuirano radi na afirmaciji nasleđa i znanja u resorima kulture, turizma i obrazovanja. Svojim radom povezuje više generacija i korišćenjem novih medija osavremenjuje procese informisanja, učenja, beleženja i promocije sadržaja u navedenim sferama. Najvažniji projekat ove organizacije je “Zvučna mapa Dorćola”.

 

Praktični deo studentma omogućava učešće  u rešavanju studija slučaja kojima doprinose radu institucija koje ih zadaju, a neke od njih su: Beogradska filharmonija i  Bitef. Pored studija slučaja u  okviru praktičnog dela  u organizaciji Pozorišta na Terazijama održaće se zanimljiva radionica.


Po prvi put ove godine projekat Budi Coolturan imaće dozu takmičarskog duha, jer će svi zainteresovani studenti moći da učestvuju u foto konkursu na  temu „Umetnost iz mog ugla“ ! Prijave za učešće traju do 15. oktobra.
Kulturom do znanja – Budi Coolturan!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..