25 – 29. septembra, 14 – 20h u Kulturnom centru GRAD, Braće Krsmanović 4. Radovi umetnice Mariko Hori zasnivaju se uglavnom na  instalacijama koje predstavljaju alternativni prostor i momenat u kome se nešto nepredviđeno dešava, otkrivajući konkretan doživljaj kroz  širenje i menjanje fokusa na detalje svakodnevnog života.

 

Uprkos činjenici da je studirala arhitekturu njeno interesovanje je usmereno uvek ka detaljima i  sitnim predmetima.  Mariko smatra da ima već toliko predivnih stvari na svetu, pa joj mali objekti i detalji daju daleko svežiju perspektivu.  Predmeti koje otkriva  mogu biti oni koji već postoje ali ih često i ne primećujemo osim ako se nešto nepredviđeno ne desi. U svojim radovima Mariko želi da zabeleži baš taj trenutak kada se nešto neočekivano desi što paznju posmatrača neočekivano usmeri ka odredjenom mestu.

 

The airing project je projekat koji traje u kome ona instalira male objekte po različitim lokacijama u gradu. Ti, nepredvidjeni objekti usmeravaju pažnju posmatrača i čine takav doživljaj iznenadnim i novim.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..