U četvrtak u Zepter galeriji predstaviće: dr. Jerko Denegri, Jovan Despotović, Stevan Vuković i Dragica Vuković. Prema navodima urednice monografije i kustoskinje izložbe Dragice Vuković, pregledajući vizuelni materijal za knjigu, mnogi radovi su bili ponovo sagledani, neki otvoreni i posmatrani posle dosta vremena. Na odabir radova uticali su i razgovori koje su neki od njih pokretali, kao i obrada tekstualnog materijala, selektovanog za objavljivanje.

 

“Izvedeni u različitim medijima, radovi Slobodanke Stupar pulsiraju dinamikom odnosa i snage unutrašnjeg doživljaja, nezaustavljive potrebe da se ospolji i ravnodušnog događanja sveta izvan nas. U tom preseku ili tački susreta, koji svojom implozijom poništava suprotnosti, nastaje forma koja ukida odvojenost i prvobitnu suprotnost ovog odnosa. Nemirna tačka u kretanju, najpre se izvija u liniju, onda ispunjava prostor praveći precizne ravni koje oblikuju različiti kontradiktorni pravci i ritmovi.


Tako spirala ukazuje i pokazuje bezbrojne mogućnosti koje mogu biti otvorene u prostoru. Metaforično, ona nas upućuje na kretanje i istovremeno odsustvo pokreta, na nultu poziciju u kojoj nastaje kreacija”, navela je Dragica Vuković.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..