“SNAGA RAZLIČITOSTI” - nedelja kulturnih manifestacija u Sandžaku, Novom Pazaru održaće se od 20. do 27. avgusta,  u okviru projekta “Unapređenje ljudske sigurnosti u Jugozapadnoj Srbiji”. Ovo je zajednički program koji sprovode četiri UN agencije u Srbiji (UNDP, UNOPS, WHO i UNFPA) uz finansijsku pomoć UN-ovog  Investicionog Fonda za ljudsku sigurnost.

 

U okviru nedelje kulturnih manifestacija, grad Novi Pazar biće domaćin hiljadama mladih ljudi koji će učestvovati i uživati u umetnosti kroz  muzički i pozorišni festival, književne večeri i fotografske radionice, čime su obuhvaćene sledeće manifestacije:

 

• Pozorišni festival “Teatar za mlade” – od 20. do 27. avgusta  biće prikazano osam predstava mladih pozorišnih trupa. Na kraju festivala biće dodeljene nagrade za najbolju predstavu i glumca/glumicu po odluci žirija, kao i nagrada publike.  Promoter festivala i član žirija je glumac Branislav Bane Trifunović.  Sve predstave igraće se u velikoj sali Kulturnog centra Novi Pazar.  Kao poseban program festivala biće održano književno veče Svetislava Basare (27. avgust) i predstava  “Hipertenzija” u kojoj  igraju Branislav Trifunović i Predrag Ejdus.  

 

• Muzički festival “Stari grad” održaće se 23. i 24. avgusta na gradskom šetalištu u Novom Pazaru. Ovaj muzički festival organizuje se deveti put, a ove godine u takmičarskom delu  okupiće preko  20 učesnika  iz Srbije i okruženja, dok će u revijalnom delu nastupiti popularni domaći izvođači   Željko Vasić i Bajaga i Instruktori.  


• Foto radionica - Photo Workshop održava se od 20. do 26. avgusta. Dvadeset  fotografa obići će, uz pratnju profesionalnih vodiča, kulturne spomenike i znamenitosti Novog Pazara i njegove okoline (Altun Alem džamiju, Park/kulu, manastire Đurđevi stupovi, Sopoćani i druga brojna kulturno-istorijska mesta). Fotografije koje će nastati u ovoj radionici biće objavljene u foto katalogu i predstavljene na posebnoj  izložbi na otvorenom. Osim u Novom Pazaru, ova izložba biće postavljena u još deset gradova Srbije. Najpoznatiji forografi u regionu uključeni su u ovaj projekat: radionicu vodi Dženan Hajrović, dok će Branislav Strugar održati  predavanje u Kulturnom centru Novog Pazara, pod nazivom "Landscaping" .

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..