U petak 05.07.2013. godine u 20 časova, „Linija za Savamalu” Performans. Autor: 3BGD MediaLAB. Slobodna umetnička zadruga Treći Beograd je povodom izložbe Josipa Vanište putovala u maju mesecu 2013. godine u Zagreb, što je u prenesenom smislu predstavljalo povlačenje linije između Beograda i Zagreba, odnosno umetnički akt cele grupe. Motiv za to, naročito putovanje, jeste volja grupe umetnika 3BGD-a da “vide” Vaništininu liniju. Taj događaj je na sve umetnike koji su tada bili u Zagrebu ostavio moćan trag.


Linija za Savamalu je umetnički dijalog dva umetnika Veljka Pavlovića i Selmana Trtovca, koji se može razumeti i kao jedna od refleksija na susret sa Va-ništinom linijom i prazninom koju on pominje u pismu Trećem Beogradu, a sa druge strane i kao refleksija na kontekst Savamale i projekta Urban Incubator, u kome se linija ova dva umetnika kroz dijalog razvija.
Veljko Pavlović je rođen u Beogradu. Diplomirao kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu radi u zvanju vanrednog profesora na predmetu Kinematografska slika. Trenutno na doktorskim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Belgradu. Živi i radi u Beogradu.


Selman Trtovac je rođen 14.08.1970. u Zadru, SFRJ. Studirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i na Umetničkoj akademji u Dizeldorfu. Doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za skulpturu u oktobru 2012. godine. Član je Internacionalnog umetničkog gremijuma IKG. Inicijator i suosnivač Umetničke zadruge

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..