Izložba pod nazivom: “Veze sa inostranstvom. Mladi arhitekti iz Nemačke” predstavlja 14 prestižnih međunarodnih projekata mladih arhitekata (do 45 godina) iz oblasti gradnje, enterijera, urbanizma i pejzažne arhitekture. Trajanje izložbe: 15.06.-12.07.2013  (od ponedeljka do subote 10h-20h i nedelja od 10h-14h) Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić", Mali Kalemegdan 1, Beograd. Ulaz slobodan

 

Rekonstrukcija naselja u Nju Orleansu posle uragana "Katrina"; regeneracija gradskih četvrti koje je potrebno sanirati u rumunskoj oblasti Transilvaniji; kuća nalik šatoru od neobičnog materijala u Santjago de Čileu ili moderan nacionalni park sa muzejskim baštama u kineskom Liangzhu: na prvi pomen teme su koje bude globalno medijsko interesovanje za spektakularno i zavređuju tretman kulta „Zvezde“ u arhitektonskom svetu; nasuprod ovome izložba : “Veze sa inostranstvom. Mladi arhitekti iz Nemačke” predstavlja inovativne arhitektonske projekte koji se predstavljaju bez šou - efekta samosvesno i pragmatično a pritom su potpuno prilagođeni lokacijama za koje su I stvoreni.

 

Ovi primeri ilustruju čitavu paletu različitih kompetencija eksplicitno mlade generacije arhitekata. Oni pokazuju kako se mlade arhitekte nose sa problemima gradnje pri zatečenom stanju u stranoj zemlji, kako ga na različite načine koriste i dopunjuju, stvarajući nešto novo pod neobičnim uslovima. Aktuelnim zadacima pristupa se na veoma pažljiv način, pri čemu je fokus usmeren na budućnost, održivost i nove tehnologije.

 

Kustoskinja Romana Šnajder vodiće zainteresovane posetioce kroz izložbu i odgovaraće na njihova pitanja - na engleskom jeziku.

 

Izložbu realizuje Institut za veze sa inostranstvom (ifa), Štutgart u saradnji sa Saveznom komorom arhitekata, Berlin (BAK).

 

Srdačno pozivamo sve da budu naši gosti do dvanestog jula na ovoj nesvakidašnje interesantnoj izložbi!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..