Aktivnosti na projektima u okviru: „URBAN INCUBATOR: BELGRADE Savamala - a City-Quarter Re-invents Itself“ su: Radionica II - MODEL ZA SAVAMALU: “The Formula” - prvi modeli za testiranje (13. - 17.05.); Podrška Za Javni Dizajn pruža besplatne savete iz dizajna (13.–18.05.); i Škola Urbanih Praksi, Radionica - Druga faza (13.- 20.05.); Buduća Savamala – Radionica I (23.05.) i Treći Beograd: Intenzivna radionica sa Lori Boldvin (SAD) “Tačke gledišta” (20.05. - 01.06.)



Radionica II - MODEL ZA SAVAMALU: “The Formula” - prvi modeli za testiranje
13. - 17.05.2013 / 12.00-18.00h
KC GRAD, Braće Krsmanović 4, Savamala, Beograd
Učesnici radionice testiraće mogućnosti za komuniciranje informacija sakupljenih u različitim institucijama, poput Istorijskog arhiva Beograda, Opštine Savski venac i Narodne biblioteke, kao i za prenošenje podataka o istoriji jednog od stambenih blokova u Savamali, o njegovoj socijalnoj strukturi, o broju jedinica, ekonomskim aspektima, vlasničkoj strukturi itd. Radionica će se usresrediti na isprobavanje različitih mogućnosti za pretakanje informacija u model (fizički model uz audio- i video-snimke). U izadi audio-komponente modela učestvovaće Savamala Soundmap Team. Težiće se tome da odabrani blok u Savamali bude što specifičniji. Svamala Soundmap Team će zajedno s učesnicima radionice obaviti intervjue, i tako zabeležiti priče, misli i želje stanovnika jednog od stambenih blokova u Savamali.
Više o projektu MODEL ZA SAVAMALU možete pogledati ovde.

Savamala Dizajn Studio - Podrška za javni dizajn
Podrška Za Javni Dizajn pruža besplatne savete iz dizajna
13.–18.05.2013
Kraljevića Marka 8, Savamala, Beograd
Pozivamo sve da se pridruže radionici od 13. do 18. Maja I donesu nam svoje ideje, teme, probleme i vizije! Dizajneri na projektu  nude besplatne savete I pomoć u poboljšavanju Vašeg privatnog ili društvenog okruženja.
Završna prezentacija radionice održaće se u subota, 18. Maja u 19.00 časova.
Više o projektu SAVAMALSKI DIZAJN STUDIO možete pogledati ovde.

Škola Urbanih Praksi
Radionica - Druga faza
13.- 20.05.2013 / 10.00 - 18.00h
Crnogorska 5, Savamala, Beograd
Na osnovu informacija prikupljenih u prvoj fazi projekta, kada su stanari Savamale bili intervjuisani pomoću upitnika, studenti u drugoj fazi radionice rade na izradi grupnog profila. Cilj druge faze je predstavljanje grupnog profila od ključnih i po pravilu kontradiktornih atributa kako bi na taj način definisali osnovne karakteristike projekta.
Više o projektu SCHOOL OF URBAN PRACTICES možete pogledati ovde.


Treći Beograd: Intenzivna radionica sa Lori Boldvin (SAD) “Tačke gledišta”
20.05. - 01.06.2013
Kraljevića Marka 8, Savamala, Beograd
Radionice će se sastojatI od dvoipo časovnih treninga (ponedeljak, sreda, petak) i grupne intervencije na prethodno isplaniranom mestu u Savamali. Treninzi će se održavati u prostoru Urbanog inkubatora: Beograd i Trećeg Beograda u Kraljevića Marka 8.
Lori Baldvin je master student i umetnik performansa, poreklom iz SAD-a. Trenutno živi i radi u Beogradu. Obučena je u tehnici tačke gledišta i predavala je tu metodu 9 meseci u okviru serije časova na Tarifima, Španija.
Poziv za učesnike možete preuzeti ovde.
Više o radionici možete naći ovde.
Više o projektu MI VOLIMO I UMETNOST DRUGIH možete pogledati ovde.

Buduća Savamala – Radionica I
23.05.2013 / 11h
Gavrila Principa 42, Savamala, Beograd
BudućaSavamala prikuplja dečje vizije budućnosti njihovog dela grada u saradnji sa OŠ "Isidora Sekulić"
Deca crtaju svoje vizije budućnosti Savamale na malom formatu, u učionici.
Kako budućnost Savamale vide sami Beograđani? Koje su njihove ideje? Mogu li neke od njih prerasti u stvarnost? Projekat Nextsavamala ne samo da Beogrđane podstiče na to da zajedničkim snagama oblikuju viziju budućnosti Savamale, nego ih u tome i podržava uz pomoć internetskog foruma i putem radionica.
Više o projektu NEXT SAVAMALA možete pogledati ovde ili posetiti internet stranicu projekta ovde.

Radi što boljeg informisanja javnosti o aktivnostima angažovan je tim koji se bavi isključivo foto i video dokumentovanjem projekata. Arhiva fotografija i video zapisa, kao i pisanih materijala stoji Vam na raspolaganju i možete nam se u svakom trenutku obratiti sa zahtevom za dostavljanje i korišćenje istih.

<<  April 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Putopisi, Intervjui..